Sider

onsdag den 7. oktober 2020

'På røven gennem natten' af Søren Poder // Anmeldelse

Hey kære læsere.

Dette er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget.

Titel: På røven gennem natten
Forfattere: Søren Poder
Serie: -
Forlag: Brændpunkt
Udgivet: 2020
Antal sider: 176

Samtalen var slut. Viktor stirrede på den tavse telefon. ”Hold nu kæft ... De må have trykket vatpinden helt i bund.”
”Hvad sagde han?” spurgte Lukas.
”Han sagde, at vi er fredløse, og at de nok skal finde os. Og hvis vi ikke har 300.000 kroner eller posen, så slår de os ihjel. De drukner os i kogende vand.”
”Men for fanden ...”
”Og de vil smadre min tommelfinger med en hammer, fordi hans hånd kom i klemme i bildøren. Ellers er prisen 350.000.”
Lukas og Viktor er barndomsvenner, men er ved at glide fra hinanden efter 10. klasse. En lørdag aften beslutter de sig for at hænge ud ligesom i gamle dage, og da de ikke har nogen penge, går de med til at at levere en pose for banden Black Brotherhood. Det burde være en nem tjans, men alligevel mister de posen, og efter et mislykket forsøg på at stjæle den tilbage er de pludselig på flugt fra både Brotherhood og det lokale politi. Alting går fra slemt til værre, da Lukas’ kæreste stikker af hjemmefra, og Viktor smækker en bandeleders hånd i stykker med en bildør, og nu kender de kun én person, der kan hjælpe: Oldefar.

Wow! Hvordan jeg end vender og drejer det, så kan jeg kun sige at dette er en bog med et hæsblæsende tempo. Allerede fra starten af bliver vi smidt ind i historien, ift. de to venner der hænger ud på en lørdag aften - som nærmeste kort efter ender på lidt af en tur, der på flere områder ikke burde være noget for to unge drenge. Men hvad gør nogen ikke for at tjene nogle nemme penge?

Det jeg godt kunne li' ved bogen, var at tempoet var tilpas højt til at det var let at lade sig rive med, såvel som at kapitlerne var små og overkommelige til at man kunne tage den i mindre etaper - uden at det nødvendigvis var for meget af det gode. 
Ikke mindst den del hvor man mest af alt følger Lucas og Viktor i deres flugt fra Black Brotherhood og politiet, men man får også politiets perspektiv i den hæsblæsende sag der eskalerer hurtigere end de kan følge med.

Humoren igennem bogen er på flere måder både sjovt, gennemskrevet og på nogle områder lige på grænsen til hvad der kan være for meget.
Men på den anden side så er særligt oldefarens humor noget for sig selv, såvel som hans formuleringer, ordspil og talesprog noget af det der for mig gjorde bogen sjovt - kunne ikke andet end smile og smågrine undervejs.. Selvom jeg indimellem undrede mig over hans talemåder, såvel som drengene sikkert også vendte øjne af ham indimellem.

Sproget er let, lige til at gå til og indimellem ret groft, såvel som tempoet er til at holde til.
Ikke mindst det at forsiden er flot, farverig og giver et godt indtryk af hvad der sker i bogen - selvom det nok først giver mening, når man kommer til et hvis punkt.
Bogen passer rigtig godt til den angivne aldersgruppe, 13-16 år og kan nemt anbefales, hvis man er til en bog med tempo i og er med på et hæsblæsende eventyr.

Alt i alt får bogen 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar