Sider

lørdag den 27. januar 2024

Serier? Formår jeg at få læst mere end første bog? // Rina rabler #2 // Rina's bogblog

Hey skønne læsere.

Så vi på den igen med endnu en Rina Rabler - hvori jeg denne gang vælger at rable løs om... SERIER!
Jeg lægger på ingen måde skjul på at jeg elsker serier. Både ift. TV serier og bog serier, da jeg elsker at kunne følger karaktererne i mere end blot en enkelt bog.

Ikke at jeg fuldstændig udelukker standalones, der også har en charme i at være fuldent i sig selv, ift. historien, karaktererne og universet. Mens der i serier er mere plads til en længere historie, med plads til udvikling af både karaktererne og universet.

Men det der fik mine tanker i gang ift. lige netop dét her indlæg, var et instagram opslag fra forfatter Thea Astrid, der satte fokus på om folk overhovedet formår at læse mere end første bog i en given serie - læs gerne hendes tanker under hendes opslag, for det er nogle rigtig gode tanker omkring det. For nøj det satte nogle tanker i gang hos mig, som seriøst ELSKER at kaste mig over alverdens serier helt ind til knoglerne.

For helt ærligt. Formår vi egentlig at læse mere end første bog? Formår jeg at læse videre i de serier, jeg kaster mig over? Det er et spørgsmål jeg lidt stillede mig selv, da jeg så hendes opslag. Især når der er så mange fantastiske bøger der konstant fanger min opmærksomhed.
- og indrømmer gerne at jeg har en tendens til gerne at ville kaste mig over nye, spændende serier hele tiden og blive opslugt at de uendelige universer de gemmer på, møde nye karakterer og lade mig opsluge af nye fortællinger.

Dette kan dog være en anelse udfordrende når jeg samtidig også gerne vil læse videre i de pågældende serier jeg får startet - og endda få dem afsluttet, førend jeg kommer i gang med alt, alt for mange. Det er heldigvis en ting jeg de seneste par år har sat fokus på ift. min egen læsning.

For jeg har lidt brug for også at få færdiggjort de serier jeg har gang i.
Ikke at jeg ikke gerne vil læse de pågældende serier jeg påbegynder, men hvis jeg ikke holder mig selv i nakken ift. at læse videre, så kan jeg godt lidt halvt glemme hvilke og hvor mange serier jeg egentlig er i gang med... og kan risikere at enten skulle starte forfra på en eller flere serier eller fuldstændig glemme handlingen.
Og det måske ikke så fedt at glemme hvad bogen/serien handler om, samt karaktererne, når man sætter sig til at læse videre.

Så hvad gør jeg lige for at holde styr på antallet af serier og hvilke serier jeg har gang i og hvor jeg er kommet til i de enkelte af dem?
Som inspiration fra andre skønne læsere jeg følger på sociale medier, kastede jeg mig for nogle år siden over at lave en Reading Journal, hvor jeg i nogle af de indledende sider, tildeler noget plads til at have et overblik over mine i gangværende serier.

Deri kan jeg så lidt give mig selv et visuelt overblik over igangværende serier, hvor jeg er kommet til og holde mig selv lidt mere i nakken ift. rent faktisk at komme videre end blot den første bog. Ikke mindst det at holde styr på hvor mange serier jeg har gang i, samt at færdig læse de serier jeg kommer i gang med. Ikke nødvendigvis i ét væk, men forhåbentlig indenfor en rimelig periode, uden der går et eller flere år før det sker.

På nuværende tidspunkt har jeg gang i hele 12 serier
- Hvoraf 1-2 af serierne kan jeg ikke læse helt færdig endnu, da forfatteren ikke er udkommet med næste bog i serien - så der er ikke så meget at gøre... mens jeg i resten blot skal have sparket mig selv videre. Enkelte mangler jeg endda kun en bog i serien eller er kommet halvvejs. Så det blot med at komme i gang!

Formår du/I at få læst de serier færdige som I kommer i gang med? Færdig læser I serier eller kaster I jer blot over dem, uden at læse den/de næste i rækken? Hvordan holder I styr på antallet af igangværende serier og hvor langt I er kommet?
Skriv gerne i kommentarfeltet og lad mig høre jeres bud!

XOXO - Rina!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar