lørdag den 20. april 2024

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

'Sanjategnet' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget.
Alle meninger/holdninger er dog mine egne.

Titel: Sanjategnet
Forfatter: Majbrith Ravnholt Cramer
Serie: -
Forlag: Facet
Udgivet: 2024
Antal sider: 353

Om halsen bærer Bue en nøgle af ben. Et sanjategn, der i hans verden viser, at evnen har afsløret sig i ham. Men han forstår ikke at styre sine kræfter og kommer ved et uheld til at dræbe sin onkel. 
I nutidens Danmark er en seriemorder på fri fod. En såkaldt copycat, der benytter samme fremgangsmåde som en seriemorder tilbage i 1800-tallet. Fælles for ofrene er, at de alle kort før deres død har påstået at være udødelige. Ligene bliver desuden altid fundet med et sanjategn om halsen.
I Den Gamle By i Århus mener museumsdirektøren, at nutidens morder er den samme som dengang. En udødelig, der slår andre udødelige ihjel. Agnete, hvis far er et af ofrene, ved ikke, hvad hun skal tro. Snart må hun dog sande, at Den Gamle By i Århus ikke er, hvad den giver sig ud for at være. Museets hemmeligheder snævrer sig ind omkring hende, og inden længe kastes hun ud i et kapløb mod tiden for at standse morderen.

Oh my!
Nøj, for en skøn, medrivende og helt igennem velskrevet fantasy fortælling, med et twist af krimi. Dette er helt klart en fortælling der vil noget og helt ærligt? Det en bog jeg ikke ville være foruden.

Trods jeg er en fantasy elsker til mit inderste og kun i ny og næ kan overveje at læse en krimi, formår forfatteren at kombinere de to på fineste vis. For nøj, hvor blev jeg revet med hele vejen igennem.

Jeg nød hvert et sekund I karakterernes fineste selskab, da jeg fra starten af bliver lokket ind i et mysterier omkring sanjategnet og dets evner. Og hvad har den af forbindelse mellem mordene i 1800-tallet og nutiden? Kunne der være en copycat på spil?

Dette er en skøn og medrivende fortælling fyldt med spænding, mystik, overnaturlige elementer og en flok skønne karakterer, der formår at både overraske og virke så levende, som var jeg der sammen med dem.

Jeg nød der var et væld af karakterer, der alle på fineste vis har rod både i nutiden og fortiden. Indimellem skulle jeg dog holde tungen lige i munden, for at holde styr på dem, når vi skiftede mellem fortiden og nutiden. Det at forfatteren formår at veksle mellem de to tider, såvel som de forskellige karakterere, er ret så gennemført.

Dette er uden tvivl en nervepirrende pageturner, der var nogetså svær at slippe. Hver gang jeg troede jeg vidste hvor mysterier førte hen, kom der et plottwist der gjorde mig mere forvirrende en tidligere. 

Jeg elsker at forfatteren formår at lade fortællingen udspille sig på dansk jord, i en verden vi kender - nærmere bestemt i Den Gamle By I Århus. Det er fedt den måde hun inkorporerer de små detaljer der binder sig til lige netop det sted.

Sproget er helt igennem levende, beskrivende og så dejligt detaljeret, så man ikke er i tvivl om hvorvidt hvilken karakter man har med at gøre eller hvilken tid eller sted man befinder sig.
Om end mysteriet formåede at tage mig ved røven til sidst, da det hele blev løst, så nød jeg klart at læse med. Jeg nød at forsøge mig med at løse mysteriet sammen med karaktererne. Lod mig rive med at fortiden og nutiden der formår at komme med alskens detaljer, men som alligevel overrasker.

De overnaturlig elementer, kombineret med krimi delen, er så dejligt veludført. Det er let at mærke forfatteren har lagt et stort stykke arbejde i sin fortælling og jeg nød hvert et sekund.

'Sanjategnet' får alt I alt 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...