søndag den 1. juli 2018

Den blå dame - Eleanor Hawken // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

En ny bog er blevet læst, som er en bog jeg ikke havde regnet med at læse. En jeg er blevet anbefalet af min mor, og bogen er i den grad en rigtig spændende spøgelsesbog - hvis I er til den slags.

Titel: Den blå dame
Forfatter: Eleanor Hawken
Forlag: Høst & Søn
Udgivelsesår: 2014
Antal sider: 272

En virkelig nervepirrende spøgelseshistorie for piger fra ca. 12 år. Handlingen foregår på en engelsk kostskole for piger. En af skolens tragiske myter er den om Den Blå Dame, en ung pige, som var elev på skolen og som døde af kulde på trappen op til skolens hovedindgang. Og siden har  Den Blå Dame spøgt i skolens gange. Frankie er lige ankommet til skolen. Hun har flyttet den ene gang efter den anden og kalder sig selv en teenage kamæleon, vant til at tage farve og synspunkter efter omgivelserne, men denne gang skal det være anderledes. Frankie holder sig uden for pigernes fnidder og selskab, men finder alligevel en ven, den farverige og dramatiske Suzy, som er fuldstændig besat af Den Blå Dame, en besættelse der bringer pigerne i fare.

Holy moly. Det er ikke hver bog der får mig fanget fra den ene ende til den anden, på samme måde som denne bog har gjort. Den Blå Dame havde, for mig i hvert fald, fornemmelsen af at være en rigtig spøgelseshistorie, med mystiske hændelser, kradsen på dørene og uhyggelige lyde.

Jeg blev straks fanget af Frankie og hendes følelse af at være en outsider, idet hun helst ville undgå at blive fanget i nogen form for pigefnidder. Hun har samtidig flyttet skole rigtig mange gange, før hun kom på Skt. Marks. Så det at hun finder én veninde som gør hverdagen mere udholdelig kan jeg også sagtens genkende fra mig selv.

Selvom Frankie er en outsider og elsker at være kreativ, havner hun alligevel sammen med den mere dramatiske og frembrusende Suzy. En person der mere eller mindre har en hang til ikke helt at kunne se udover sin egen næsetip, overdramatiserer alt og gør kun de ting hun selv vil, for sin egen vindings skyld - hvor Frankie ender med at blive hendes loyale følgesvend. For hold nu k*** hvor hun irriterede mig grænseløst. Alligevel blev jeg fascineret af deres venskab, idet dynamikken imellem dem på flere måder er som et venskab med op og nedture, skænderier og gode stunder.

Men fortællingen formår virkelig at give en kuldegysninger på de helt rigtige tidspunkter, idet der er fortællingen om Den Blå Dame der spøger på skolen, samt hændelserne der kommer undervejs. Elsker at Frankie og Suzie begiver sig ud på eventyret om at finde frem til hvad der ligger bag mysteriet om Den Blå Dame. 

Ikke nok med at én person er død på skolen, er der sket flere mystiske hændelser fra det første tilfælde er sket til de hændelser der udspiller sig efter at Frankie begynder på skolen. Og du vil nødig tro hvad slutningen har at byde på - så være beredt. Lad dig ikke narre af alle personerne, for hvem ved hvem man kan stole på? :)

Jeg elskede stemningen hele vejen igennem bogen, hvor mystikken omkring de de forskellige hændelser langsom bliver bygget op. Forfatteren formår virkelig at holde spændingen igang, samtidig med kun at give små informationer ad gangen og de oplevelser som Frankie og Suzie oplever undervejs. 

Den Blå Dame kan i den grad anbefales hvis du er til spøgelseshistorier, mystik og ungdoms bøger, der foregår på en kostskole. Du kan i hvert fald ikke undgå at blive revet med af våde stemningen, mystikken, karaktererne og hele historien generel. Så grib bogen, læn dig tilbage og nyd fortællingen. Hvad end du helst vil læse den i dagslys eller i mørket - men vær på vagt: hav gerne noget trygt ved dig, i tilfælde af at den bliver en smule uhyggeligt. Jeg blev i hvert fald en smule skræmt undervejs.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Håbet i mørket' af Kis Baadsgaard // Mama McGees drenge #2 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Håb i mørket Forfatter: Kis Baadsgaard Serie: Mama McGees drenge #2 Forlag: Sweetheart Ink. Udgivet: 2020 Ant...