søndag den 1. oktober 2023

'Jægernes løfte' af Mads Lund // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Dette er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget.
Alle meninger/holdninger er dog mine egne.

Titel: Jægernes løfte
Forfatter: Mads Lund
Serie: -
Forlag: Leitura
Udgivet: 2023
Antal sider: 285

I hovedstaden Nattrargaard kæmper mennesker en bitter kamp for overlevelse mod blodtørstige bæster kaldet Wurdulac Mora. Kirken har etableret et elitekorps, der består af jægere og søgere, som skal bekæmpe truslen. Alanna de Cazimir har altid levet i skyggen af sin far, en berømt historiker. Men da hun opdager, at han er ved at gifte hende bort, tager hun skæbnen i egen hånd. Hun smider sine adelige privilegier væk og melder sig til kirken. Sammen med en sørgmodig veteran, en arrogant mesterskytte og en genert gadedreng, drager hun ud på en livsfarlig mission for at gøre en forskel - og for at få hævn over de væsner, som slog hendes mor ihjel. Men er alt, som det står skrevet i bøgerne?
Wurdulac Mora – det blodtørstige dyr – er kravlet frem fra det dybeste sted i natten, for at jage mennesket som bytte. Tåler ikke solens lys og går til grunde i ilden. Det næres af månen og bør derfor kun jages om dagen. Dyret har ingen sjæl – og derfor intet spejlbillede.― Varujan de Cazimir, Wurdulac Mora

Wow, for en skøn og medrivende fortælling. En fortælling der tager en med ud på noget af et eventyr, der er velfortalt, på en gennemført måde, så jeg havde svært ved ikke at lade mig rive med.

Mødet med Alanna, der er en skøn, ung pige, som jeg nød at følge hende gennem handlingen, der starter roligt ud med at vi lærer Alanna og hendes omgivelser at kende, inden vi bliver revet med ud på en mission for at gøre op med truslen Wurdulac Mora udgør. Jeg blev let revet med af Alannas tanker, hendes mål om at ville træde i sin fars fodspor på sin egen måde - og elsker hende for at tage skæbnen i sin egen hånd.

Jeg nød at blive revet med på Alannas rejse i selskab med to jægere og en anden søger, hvori de ikke blot udfører en mission for kirken, men også formår at få færten af noget der ikke er helt som forventet.
Det var fedt at følge Alannas færd ud i verden i selskab tre andre, hvor vi her virkelig kommer ind på livet af Alanna og jagten på Wurdulac Mora - for hvad er det lige for et væsen, de jager?

Forfatteren formår at skrive i et lettilgængeligt sprog, med en handling der glider i et dejligt let tempo. Det var svært ikke at lade sig rive med og blot fortsætte, for jeg måtte simpelthen vide mere og se hvor den lille gruppes færd førte dem hen. De har deres op og nedture undervejs, med en god blanding af rolige øjeblikke hvor de lærer hinanden at kende og de mere hektiske af slagsen, hvor jeg sad og holdt vejret.

Wurdulac Mora var for mig er ret interessant væsen, der på mange måder mindede om en blanding af både en vampyr og en varulv - men i sin helt egen form af at forfatteren havde kreeret sin egen version, der passer perfekt til hans univers og hans fortælling.
Samtidig med jeg nød at lære hvad det ville sige at være søger vs. at være jæger, i form at den dynamik de har med hinanden ift. når de skal ud på diverse missioner for kirken.

Samtidig formåede jeg endda at blive overrasket over visse dele undervejs, ift. forfatteren kom med små plottwists og overraskelser, der var svære ikke at blive ramt af som læser.
Alt imens der er plads til vi ser en dannelsesrejse i form af Alanna, der undervejs formår at skulle finde sig selv som person - udenom den skygge hun har stået i bag sin far og hans arbejde.

Det eneste jeg godt kunne have brugt var, om end blot et enkelt kapitel eller to, hvor vi får en fornemmelse af den uddannelse Alanna kaster sig over for at blive søger. For mig virkede det lidt for let at springe over den del og blot følge hende fra at være adelig, til at være søger.
Men måske det blot er mig der gerne ville have set hvad hun gennemgik i uddannelsen og hvad det indebar, uden det behøvede at fylde ret meget?

Uanset hvad er dette en skøn bog, med en skøn handling, der passer til målgruppen fra 12 år og opefter.

'Jægernes løfte' får 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...