onsdag den 4. september 2019

Soulfinders Crystal - Benedicts #3 af Joss Stirling // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

Titel: Soulfinders Crystal
Forfatter: Joss Stirling
Org. titel: Seeking Crystal
Serie: Soulfinders
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 2013
Antal sider: 271

Crystal er 7. barn i en savantfamilie, hvilket burde betyde, at hun har ekstra stærke paranormale evner, men det har hun bare ikke. Hun har altid stået i skyggen af sin succesfulde storesøster Diamond, der møder og forlover sig med sin soulfinder, Trace Benedict. Crystal er modsat sin søster ikke synderligt imponeret af de charmerende Benedict-brødre, og da hun møder Xav, er det had ved første blik! Xav går Crystal på nerverne, som ingen nogensinde har gjort det før, men måske det netop er hendes irriterende plageånd, der kan hjælpe Crystal med at finde sig selv og sine virkelige evner? Én ting er sikkert; det umage par må stå sammen i kampen mod en stærk fjende, der truer med at fjerne det ellers ubrydelige link mellem alle soulfinders og efterlade Benedictfamilien på afgrundens rand.

Det var ingen sag at komme i gang med at finde ud af hvem Crystal var for en, og jeg glædede mig til at lære hende at kende. Kunne ikke andet end holde af bogen, der viste sig som en page turner. Elskede hver en side, personerne og handlingen i sig selv - for slet ikke at snakke om hovedpersonen, Crystal.

Crystal er i sig selv anderledes ift. sine forgængere. Det 7. barn i rækken, uden synlige tegn på nogen som helst evner - til trods for at det syvende barn burde have lidt ekstra ift. savant evner. Hun har hverken nogen speciel savant evne, egentlig ikke god til noget i det hele taget, og mere eller mindre normal. Samtidig står hun i skyggen af sin søster, Diamond, der er en af stjernerne indenfor savant-verdenen. Så hun går ret meget under radaren, hvilket jeg lidt kan relatere til - ift. troen på om der overhovedet er noget man er god til.

Kunne ikke andet end holde af forholdet mellem Crystal og Xav, der ender i 'had ved første blik'. Hun bider slet ikke på hans skønne charme, blandet med humor. Havde seriøst lyst til at kramme Xav, der med glæde måtte blive min soulfinder - for hallo, hvem ville ikke have en der var høj, stærk og havde en god humor? Men ikke mindre ift. hvordan deres interaktion forvandler sig undervejs, og kunne godt li' hvordan de senere hen agerede overfor hinanden. 

Til trods for det, ville jeg dog ønske at der havde været plads til lidt mere romantik imellem Crystal og Xav, lidt mere tid til at de kunne date og lære hinanden lidt mere at kende - kun dem to. Og det at deres små kurer på tråden blev løst en smule for hurtigt til tider. 

Elskede hele plottet, mysteriet og den action der finder sted - og det at vi får mulighed for at se hele familien Benedict agere i samlet flok. Elsker deres sammenhold, glæden de har overfor hinanden, deres soulfinders og hvordan de står sammen når alt ser mørkest ud.

Alle personerne er velbeskrevede, så man ikke er i tvivl om hvem der på hvilken side og hvem der er endt midt i hele misereren. Settingen er mindst lige så skøn, og velbeskrevet som karaktererne. Elskede at det foregik i Venedig, hvor jeg ville ønske jeg selv var - sammen med Crystal, hendes søster og oplevede den smukke by på bedste vis. Ville sikkert elske at have Crystal og Diamond som tur guides.

Undervejs kunne jeg ikke lade være med at smile af små benævnelser af fx Chippendales og en Harry Potter-reference - ELSKEDE DET!

Alt i alt giver jeg bogen 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...