torsdag den 3. december 2020

'Den sorte enkes by' af Nicole Boyle Rødtnes // Rød og Blå #1 // Anmeldelse

 Hey skønne læsere

Titel: Den sorte enkes by
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Rød og Blå #1
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2019
Antal sider: 440

I byen Viduana lever mænd og kvinder helt adskilt. Opdelingen bevarer freden i en verden af kaos. Men ikke alle kan overholde grænsen mellem kønnene …
CLARA er lige fyldt 18 år og er nu tvunget til at deltage i forplantningspligten.
SILAS lever under slavelignende tilstande i mændenes kvarter. Han vil gerne ændre byen, men det kræver et ubærligt offer at få indflydelse.
EMMAs mor dør, og hun må flytte ind hos sin bedstemor, den sorte enke, som regerer Viduana med hård hånd. Men Emma skjuler en hemmelighed, der kan koste hende livet.
Velkommen til Viduana, hvor forelskelse er forbudt, og ethvert forsøg på flugt straffes med døden.

OMG! Hvad pokker skal jeg dog sige?
Denne bog er virkelig en pageturner uden, og var noget af en læseoplevelse. Den var på flere måder svær at slippe, tankerne kredsede omkring den når jeg ikke læste i den og hele settingen for bogen var intet mindre end fantastisk. Hvordan Nicole Boyle Rødtnes end formår at skrive så godt, er mig en gåde - og dette er kun anden bog jeg læser af hende, men må læse mere.

Nicole formår at skabe en verden, hvor mænd og kvinder er delt op og en by fyldt med regler. Hun formår at være en mester i worldbuilding, hvor det er let at mærke hun på forhånd har lagt en hel del kræfter i netop at gøre Viduana levende for læseren.
Man formår at få et indtryk af hvorfor byen fungerer som den gør, hvorfor mænd og kvinder er delt op og hvordan de to dele af samme by fungerer på hver deres måde og i samspil med hinanden - ligeså vel som selve verden udenfor Viduana.

Jeg nød at følge de 3 karakterer der hver især har en stemme, som Nicole formår at gøre levende, såvel som hun gjorde det let at kende dem fra hinanden. Hver en karakter var noget for sig selv. Det fungerede rigtig godt at man som læser får vinklen fra de tre karakterer, der på hver deres måde giver et indblik i deres eget liv, deres egen hverdag og deres historie og de er hver især spændende at følge. Ikke mindst ift. Viduanas hverdag og historien omkring byen.

Sorteper, Sorteper, Sorteper. Du er helt klart mit yndlings væsen i den her historie, med din charme, og nuttethed, der kunne smelte enhver. Det er dælme svært ikke at holde af dig.
Og kan vi lige snakke om det lille hjerteknusende øjeblik hvor en hvis person, nævner ingen navne (*host* Den sorte enke *host*), gør skade på det lille pus for at lave en pointe? Well, den del gjorde for mig ondt i hjertet, og gjorde det ubærligt at forestille mig Sortepers smerte.

Bogen var også ret tankevækkende ift. det billede der blev opstillet af mænd, deres tankegang og hvordan de tre kvinder der har opbygget Viduanas samfund fra bunden ser mændene og deres rolle i byen. Hvordan mændene ikke er andet end voldelige, vilde og ikke kan andet end tænke med en hvis legemsdel, når de lægger øjnene på en kvinde. Der bliver på sin vis sat et skræmmebillede op af mænd

'Den sorte enkes by' er bestemt en bog der er værd at læse. Nicole formår at give et godt indblik i Viduana, karaktererne og de små romancer og forhold der er og opstår undervejs, såvel som familierne, samfundet og dets opbygning på fineste vis.
Jeg skal helt klart læse videre, da der er karakterer jeg helt klart vil se mere til - og ikke mindst deres skæbne, og de små spirende tråde der er blevet kastet. For slet ikke at snakke om plottwists og hjerteskærende øjeblikke.

Alt i alt for bogen 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...