onsdag den 30. december 2020

'En som Nora' af Lise Bidstrup // Anmeldelse

 Hey skønne læsere.

Titel: En som Nora 
Forfatter: Lise Bidstrup 
Serie:
Forlag: Tellerup 
Udgivet: 2018
Antal sider: 184

Nora har det svært. Hun passer ikke ind i skolen. Hun passer ikke ind blandt de andre piger. Og hun passer bestemt ikke ind i sin mors forestilling om hvordan en pige skal være. Men en dag møder Nora fru Drissing. Hun har også meget at slås med i forhold til at kunne begå sig i verden. Men hun deler Noras store passion for bøger. Gennem deres venskab finder Nora ud af at det er godt nok at være som man er. Og måske, bare måske vil andre acceptere én hvis man tør være tro mod sig selv …

Nora, Nora, Nora - sødeste, skønneste Nora.
Du er et skønt eksempel på hvor svært det egentlig er at stå udenfor fællesskabet, blot fordi du har andre interesser end klassekammeraterne.

Nøj, hvor jeg dog elskede at følge Nora. Mest af alt fordi jeg på visse punkter kunne se mig selv i hende, hendes interesse for bøger og det at stå udenfor fællesskabet.

'En som Nora' berører emner som ensomhed ift. Nora der ikke har nogen venner på skolen og er ret meget alene på skolen og i fritiden. Lige såvel som manglende fællesskab ift. at Noras klassekammerater holder hende udenfor og ikke rigtig kan se udover deres egne interesser, hvor de holder Nora væk fra.
Samtidig har vi kløften mellem Nora og hendes mor, der ser forskelligt på tingende. Forfatteren formår på en god måde at skildre en mors forventninger til hvordan hun forventer datteren skal være, ift. hendes egen barndom/ungdom. 

Lise Bidstrup formåede på fineste vis at ramme den tone de unge har overfor hinanden, og vise hvor trælse/lede unge mennesker egentlig kan være - fx når der er nogen de syns er anderledes eller ikke helt passer ind i det syn de har på hvordan man skal være.

Samtidig elskede jeg at følge med i den tid Nora bruger sammen med Fru Drissing, hvor hun på en eller anden måde finder det fællesskab hun har manglet. Det var rart at se Nora og Fru Drissing sammen, hvor de på en måde sætter nogle tanker i gang ift. hinanden og giver hinanden noget, de hver især har manglet - såvel som sætter nogle ting i gang hos den anden, som de på sin vis giver stof til eftertanke.

Dog kunne jeg godt have brugt at bogen var en smule længere, da jeg gerne ville have fulgt Nora i længere tid og ladet hende få plads til rigtigt at komme ind i det fællesskab hun finder hen mod slutningen af bogen. Jeg ville personligt have elsket at se hende blomstre lidt mere, se hende stå op for sig selv i skolen og se hvordan klassekammeraternes reagerer på Noras nye syn på sig selv.

Bogen er dejlig letlæselig, sproget er let at forholde sig til og selve fortællingen er ikke så lang. Så hvad end man er en vant læser, der har brug for en hurtig læsning, en der ikke læser så meget og har brug for en lettere start eller alt derimellem - så er dette bestemt en bog der kan anbefales.

'En som Nora' får 3 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...