lørdag den 2. januar 2021

'Percy Jackson og Uhyrenes hav' af Rick Riordan // Percy Jackson og Olymperne #2 // Anmeldelse

 Hey skønne læsere.

Titel: Percy Jackson og Uhyrenes hav 
Forfatter: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson #2
Forlag: Carlsen
Udgivet: 2006
Antal sider: 284

Percy har tilbragt et fint, men alt andet lige temmeligt begivenhedsløst år, på sin skole i New York, og han glæder sig nu til sommeren, som skal tilbringes i Halvblodslejren med alle de andre halvguder.
Roen og freden slutter dog noget uventet, da en helt almindelig omgang dødbold udvikler sig til et spil på netop liv og død i kamp med et hold grimme kannibalgiganter. Aldrig så snart er denne kamp overstået, før Percys veninde, halvguden Annabeth, dukker op med foruroligende nyheder fra Halvblodslejren. De magiske grænser, som beskytter lejren mod indtrængende, er blevet forgiftede, og hvis ikke en kur mod dette bliver fundet hurtigst muligt, vil halvgudernes eneste sikre tilholdssted blive ødelagt. Oven i denne bekymring har Percy nok at gøre med at tænke over sine mærkelige drømme om vennen Grover. Meget tyder på, at Grover er i fare, men vil Percy kunne regne ud, hvordan han skal komme sin ven til undsætning?
Gale guder, mytologiske monstre og en helt, der holder helt frem til sidste side.
Uhyrernes Hav er andet bind i serien om Percy Jackson og olymperne.

Percy, Percy, Percy - du kan ikke forholde dig i ro, når bliver bedt om det, kan du vel? 
Nej, nej og atter nej. Men hey, det er hvad jeg godt kan li' ved dig, når du gør alt hvad du kan for at være der for dine venner. Også selvom du får smidt lidt af en informations bombe i hovedet. 

Jeg nød endnu en gang at være med Percy på nye eventyr. Både ift. at vende tilbage til Halvblodslejren, de nye farer der truer og det at Percy har sin nyeste ven at skulle forholde sig til. 
Percy som karakter syns jeg er skøn, idet man ser hans udvikling undervejs. Specielt ift. starten vs. slutningen, idet man ser udviklingen af hans empati mod en hvis person, der giver ham nogle personlige udfordringer - men en han alligevel ikke kan lade vær med at holde af til sidst.

Denne bog virkede dog en smule mere langsom og tempoet er ikke helt det samme, som i sin forgænger. Det virkede indimellem som om de blot blev sendt rundt til forskellige steder, der virkede en lille smule ubetydelige ift. selve handlingen og for at få tiden til at gå, inden de kom frem til deres destination - og for at det ikke skulle virke alt for nemt at komme dertil.

Samtidig var der Tyson, jeg ikke altid havde nemt ved at greje. På den ene side virkede han lidt for svag, ift. hans sene udvikling ift. fx Percy og co. Men på den anden side var han modig, sej og ofrede sig for sine nye venner og ønsket om at høre til.

Rick Riordans sprog fortsættes heldigvis på en skøn måde i denne bog, i og med at fortællingen skrider frem, man venter i spænding på hvor Percy og co. ender henne. Selvom kapitlernes navnes stadig ikke helt er min kop te, så kan jeg godt li' den måde forfatteren formår at fortælle en historie på.
Også ift. de små guldkorn omkring græsk mytologi han ligger ind hist og her, fakta omkring de forskellige væsner/skabninger og myter vi møder undervejs - min yndlings i denne bog er helt klar det omkring lokationen af Uhyrenes Hav.

Og kan vi lige snakke om slutningen?
JEG ELSKEDE SLUTNINGEN! Selvom jeg havde set filmen på forhånd, så var der alligevel noget fedt over den, da Percy og resten af Halvblodslejren ser effekterne af den rejse de har været på. Elskede det plottwist der kom og en hvis profeti der blev nævnt tidligere i bogen, pludselig kan have en anden betydning end lige troet. 

Bogen får 3,75 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...