søndag den 10. januar 2021

'Percy Jackson og Titanens forbandelse' af Rick Riordan // Percy Jackson #3 // Anmeldelse

Hey skønne læsere

Titel: Percy Jackson og Titanens forbandelse 
Forfatter: Rick Riordan 
Serie: Percy Jackson #3 
Forlag: Carlsen 
Udgivet: 2007
Antal sider: 334

Percy modtager et nødopkald fra sin ven Grover, der har fundet frem til to hidtil ukendte halvblodsbørn. Desværre er Grover ikke alene om denne opdagelse, da et par af de mytologiske uhyrer også har fået øje på børnene. Selvom Percy skynder sig afsted, går redningsmissionen grueligt galt og Percy kan intet gøre end at se tilm da et uhyre bortfører Annabeth.
I "Titanens forbandelse" viser situationen sig at være værre end den først synes. Da det viser sig at krigsgudinden Artemis også er forsvundet, må alle i Halvblodslejren slå sig sammen om at sætte en ny redningsmission igang. For hvis ikke Artemis bliver reddet før Vintersolhverv, vil hele Olympen gå under.

Må ærligt indrømme at der er mere fart over feltet i denne bog, end i forgængeren og der sker en hel del mere. Ikke nok med at vi for alvor lærer Thalia at kende, der er datter af Zeus, og er en karakter der mere eller mindre taler før hun tænker. Jeg nød at lære hende at kende, høre hvad der gemte sig under den lidt hårde overflade, hun sætter op overfor andre. Men bestemt en pige, med masser af fighter energi.

Jeg nød at følge Percy og co. i endnu et eventyr, mod at stoppe Luke i hans planer. Ikke alt går efter planen, der selv fra starten af giver en del hjertekvaler ift. en hvis karakter. Men det stopper ikke Percy i at blive en del af endnu en mission, han ikke er en del af fra starten - men hey! Det trods alt Percy, han følger sit hjerte og gør hvad han mener er det rigtige. Selvom det nok får ham i fedtefadet.

Må så sige at bogen dykker lidt mere ned i et mørkere tema end sine forgængere, ift. visse karakterer, deres forhistorier og deres personligheder - men der er dog heldigvis stadig plads til humor, hjertevarme scener og relationer, der tør udvikle sig lidt mere end tidligere.

Endnu en gang nød jeg at forfatteren formåede at diske op med endnu mere nørderi ift. guder, den græske mytologi og de små informationer vi får omkring netop guderne og hele den verden den græske mytologi omfavner.
Specielt ift. Apollon og Artemis, der hver især rummer en hel del. For mig var disse to karakterer interessante at følge, og i kølvandet på dem var der en del karakterer der blev introduceret. Fx Artemis' jægere, der er en gruppe for sig selv og en gruppe der var ret meget fokus på i bogen.

Jeg elskede mystikken og magien, som forfatteren formår at flette ind i historien.
Det er ret nemt at mærke at forfatteren virkelig har sat sig ind i den græske mytologi, idet han har formået at give den en plads i den moderne verden. Han har en logisk forklaring på alt hvad der sker omkring verdenen ift. bogens handling, hvad karaktererne går igennem og de steder vi støder på, formår han på en fornuftig måde at relatere til den græske mytologi.

Alt i alt for bogen 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...