lørdag den 9. oktober 2021

'Ildstorm' af Lene Dybdahl // Ovaniprofetierne #3 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: Blodbæst
Forfatter: Lene Dybdahl
Serie: Ovaniprofetierne #3
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2019
Antal sider: 446

I stormen af ild skal prøven stå. Vil kærlighed sejre eller riget forgå? I nord forbereder adelshusene sig på krig, og mod syd samler sultanen sine tropper for at gå efter magten i kongestaden. På Stormenborg drømmer Skyriel sig langt væk. Hun føler sig fanget mellem familiens og Alainons planer, men hvad vil hun selv? Med hjælp fra den bortløbne slave Nitu finder hun svaret. Det bliver begyndelsen på en rejse gennem Ovanerrigets mørkeste afkroge fra uhumske fangehuller, til kulsorte krypter og en storm af ild. Men også kærligheden lurer i jagten på Den Tredje Profeti.
Ildstorm er den hæsblæsende afslutning på Ovanienprofetierne.

'Ildstorm' er en skøn og fængslende afslutning på en skøn serie, hvori Lene Dybdahl formår at få samlet alle de løse ender i sidste ende - selvom ikke alle formår at få det på den måde som de ønsker. 
Jeg nød at lade mig rive med af handlingen, karaktererne og universet - for slet ikke at nævne den hæsblæsende afslutning på hele trilogien.

Jeg elskede at følge Skyriel i denne bog. 
Hun har stadig ben i næsen, hun er helt sin egen og lader sig ikke styre af hvad andre forventer af hende. Da slet ikke hendes mor og folkene på Stormenborg. Ja, det var rart at se Skyriel blive forenet med sin mor - men de er hovedsageligt styret af pligter og ære. Hvilket Skyriel, på sin egen facon, ikke vil finde sig i. Jeg elskede at hun er så fyrig som hun er, og går sine egne veje. Hun ved hvem hun er og ikke bange for at kæmpe for det hun tror på.

Det var svært ikke at lade sig rive med af handlingen, der ikke formår at stå stille på noget tidspunkt. Der sker hele tiden noget, hvori man ikke altid får lov til at trække vejret som læser - alt imens man bliver nødt til at finde ud af hvad der kommer til at ske. Om det så er Skyriel der endnu en gang ender på noget af en rejse, der ikke går som forventet. Eller om vi står midt i en anden persons synsvinkel hvor vi får en smag på hvad der sker andre steder i Ovanerriget. 

Lene Dybdahl formår at give en velafrundet oplevelse af fortællingen, fra flere synsvinkler - hvilket kun giver læseren en oplevelse af at få langt mere med end hvis det kun var fra Skyriels synspunkt. Selvom jeg indimellem godt kunne have brugt lidt mere tid hos enkelte karakterer, for bedre at kunne komme ind under huden på dem.
Mens det gav bestemt en bedre forståelse for selve universet.

Sproget er dejlig let at forholde sig til, blandet med en god portion humor. 
Det var svært ikke at smågrine af visse udtryk undervejs, og selv Skyriels ordforråd ift. fx bandeord, er bestemt mindeværdig. Selvom jeg indimellem studsede over nogle af dem, gav det et smil på læben.
Selv beskrivelserne af de steder og personer vi møder undervejs, står levende frem for en. Lene Dybdahl tager læseren i hånden og giver en en god chance for at vide hvor man er og hvornår, så man på intet tidspunkt er i tvivl om omgivelserne.

'Ildstorm' får alt i alt 3 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...