onsdag den 14. december 2022

'Den sorte brud' af Anne Elvedal // Dødens spil #2 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: Den sorte brud
Forfatter: Anne Elvedal
Serie: Den sorte brud
Forlag: Straarup & Co.
Udgivet: 2021
Antal sider: 384

Da Helene var lille, advarede hendes biologiske mor hende om aldrig at bruge sine psykiske evner til at kommunikere med de døde, for så ville noget forfærdeligt ske. Alligevel ser den nu 15-årige pige sig nødsaget til at trodse advarslen, og hun kastes ind i et farligt spil styret af mørke kræfter.
"Den sorte brud" er anden bog i den paranormale trilogi ”Dødens spil”, der udforsker emner som død, kærlighed, ensomhed, sorg og længslen efter at høre til.

Skøn og medrivende fortsættelse til forgængeren.
Eller jeg burde nok sige forhistorie, for vi bliver kastet tilbage til en række hændelser fra før vi møder Rebekka og Martin i første bog - mens vi denne gang får nogle begivenheder, der kaster tråde til det der sker i bog et.

'Den sorte brud' er bestemt en bog hvor jeg blev revet med undervejs. For én ting er at Helenes plejesøster forsvinder, mens en anden ting er der sker uforklarlige ting - alt imens Helene gør hvad hun kan for at finde sin plejesøster. Selvom det gør hun ender i nogle trælse situationer. Selv overfor plejeforældrene. Men hun vil trods alt blot hjælpe med at finde hende.

Jeg nød de overnaturlige dele, der gjorde fortællingen ret så spændende. Hvordan Helenes evner formår at hjælpe hende på vej, selvom visse personer ikke kan lide den del af hende. Alt imens jeg lod mig rive med af mysteriet om hvor søsteren er blevet af. Det var ret interessant at følge sporene, se det hele eskalere, idet Helene trækkes ind i noget hun ikke kan styre.
Hvordan titlen formår at spille en rolle, mens vi som læsere finder ud af det undervejs - og hvordan det hele spiller sammen i sidste ende.

Især ift. de mystiske ting der sker undervejs var jeg hooked. Måden det overnaturlige påvirker byen og det at forfatteren gør det så levende, så man venter i spænding på hvad sker på næste side. Selv karaktererne er levende, omgivelserne og handlingen velbeskrevet.
Såvel som der trækkes tråde til det der sker i første bog, idet den her foregår før handlingen der. Det var rart at få den fornemmelse af visse ting der bliver opbygget ift. visse steder og velkendte karakterer.

'Den sorte brud' får alt i alt 3,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...