søndag den 24. januar 2021

'Percy Jackson og Den sidste Olymper' af Rick Riordan // Percy Jackson #5 // Anmeldelse

 Hey skønne læsere.

Titel: Percy Jackson og den sidste olymper
Forfatter: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson #5
Forlag: Carlsen
Udgivet: 2010
Antal sider: 396

Den fatale profeti om Percy Jacksons skæbne afsløres endelig i den store finale! Det ser ikke lyst ud...
Gennem et helt år har halvblodsbørnene forberedt sig til den endelige kamp med titanerne, vel vidende, at chancerne for at vinde er skræmmende små. Kronos' hær er stærkere end nogensinde før, og med hver halvgud og gud som den onde titan rekrutterer, vokser hans magt. Mens olymperne kæmper for at få kontrol over monsteret Typhon, som Kronos har sendt tværs over USA med retning mod New York, påbegynder Kronos sin fremrykning mod gudernes bolig, Olympen, der nu lægger ubeskyttet hen på toppen af Empire State Building i New York. Det er op til Percy Jackson og en lille hære af unge halvguder, at stoppe Tidens Herre og hans dødsensfarlige hjælpere.

Wow, for en afslutning på en skøn serie og noget af en afslutning for Percy og co. En afslutning jeg ikke kan andet end holde af, idet der var en hel del gang i den, sammenhold uden lige og Percy, der for alvor fik vist sin evne til at lede en flok unge halvguder ud i en krig, der i sidste ende var uundgåelig.
Selv det at forfatteren formåede at overraske mig igennem historien, lade karaktererne være sig selv og lade dem overraske ift. hvem de kan stole på, eller se hvem de evt. har et svagt punkt overfor.

Endnu en gang nød jeg at følge med Percy og hans venner ud på eventyr, for at finde ud af hvordan de stopper Kronos i at vinde. De forsøger efter bedste evne at finde en løsning på at stoppe Kronos, såvel som Luke, der ikke helt er sig selv.
Jeg nød at se dem stå sammen om at kæmpe for hvad de havde kært, selvom der er uendeligt mange udfordringer undervejs.

Samtidig får vi et bedre indblik i hvem Luke er, hans fortid og hvad der egentlig ligger til grund for de beslutninger han har taget - specielt ift. hvad der ledte ham til Kronos. Mest af alt er der hans forældre, der ikke rigtig har formået at give ham den fornødne støtte, der virkelig giver en knugen om hjertet. I den her del ligger der nok også Annabeths svaghed for netop Luke, hvori vi også får et større indblik i deres fælles fortid.

Dog synes jeg at der gik alt for lang tid inden at Percy fik sin skæbne at vide. Lidt som om at forfatteren ville vente til aller sidste øjeblik. Selvom hans venner gerne vil passe på ham og ikke give ham grund til forhastede beslutninger, kunne de godt have givet ham muligheden for at lade profetien synke ind og måske vokse med opgaven?

Det der overraskede mig mest, var nok Lukes skæbne der endte lidt anderledes end jeg havde forventet/håbet, men på den gode måde. Forfatteren formåede at give kampens afslutning et twist, så det ikke nødvendigvis var hovedpersonen der skulle afslutte kampen eller opfylde den gældende profeti, vi havde fulgt gennem de sidste par bøger.

Jeg elskede afslutningen på kampen, ift. at vi virkelig ser et sammenhold omkring halvblodsbørnene og deres kamp for halvblodslejren. Hver især gav de alt hvad de havde i sig, idet de gjorde hvad de kunne for at redde Olympen - selvom det var en hård kamp til stregen.

Rick Riordan formåede at slutte hele serien fint af. Både ift. kampen, sammenholdet mellem Percy og de andre fra halvblodslejren, samspillet med guderne og det at Percy turde stille krav til guderne på Olympen. Det har været skønt at mærke den nørdethed han har lagt i serien ift. Græsk mytologi, karakterernes udvikling og samspillet imellem dem - såvel som holdt styr på den overordnede historie og de små side historier vi stødte på undervejs.

Alt i alt får 'Den sidste olymper' 4,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Mekaniske hjerter' af Stine Bahrt // Urværkerne #2 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Mekaniske hjerter Forfatter: Stine Bahrt Serie: Urværkerne #2 Forlag: Krabat Udgivet: 2022 Antal sider: 486 ...