lørdag den 5. september 2015

#3 - Harry Potter og fangen fra Azkaban

Hey kære læsere <3

Så blev det igen lørdag og tid til at få et videre indblik i den magiske verden af Harry Potter.
Hvorfor lod jeg ikke det hele være i et enkelt indlæg tænker i? Hmm, jeg syntes ikke at J. K. Rowling's magiske verden kunne beskrives i et enkelt indlæg, da de 3 venner - Harry, Ron og Hermione - kommer ud for alverdens ting, når de år efter år - bog efter bog - vender tilbage til Hogwarts. Denne gang ligeså tryllebindende som sidst.

Titel: Harry Potter og fangen fra Azkaban
Forfatter: J. K. Rowling
Forlag: Gyldendal
Antal sider: 482
Udgivelsesår: 1999

Denne gang er der en farlig forbryder der er sluppet fri fra troldmands verdenens mest bevogtede fængsel - nemlig Azkaban. Man kan vel at mærke beskrive Azkaban som værende deres svar på mugglerenes Guantanamo, der ligger ovre ved USA eller for den sags skyld, Alcatraz, der nu er lukket ned, som ligger i bugten ved San Francisco, Californien, USA.
Men for at vende tilbage til emnet, så slap der en fange ud, ved navn Sirius Black. Der menes at det var ham der havde fortalt Lord Voldemort omkring Harrys forældre og blev fængslet for det. Han slap forbi de uhyggelige fangevogtere, kaldet Dementorer, der er mørke væsner der svæver. Deres føde er at suge glæden ud af mennesker ved at "kysse". Hogwarts har endda fået sig en ny lærer i Forsvar mod mørkets kræfter - da den tidligere lærer fik en svær omgang hukommelsestab og er endt på St. Mungos (deres verdens hospital). Denne lærer hedder Remus J. Lupin og for at sige det som det er, er han varulv. Nej, ikke ligefrem en varulv som vi kender det fra Twilight, men her er det hver måned ved fuldmåne og ikke en køn en af slagsen, sorry. Han kendte Harry's forældre.
Eleverne skal dog vogte sig for de Dementorer der bevogter skolen gennem året og der sker adskillige uforklarlige ting, udover det sædvanlige og Sirius formår at slippe ind på skolens område. Harry finder endda ud af at Sirius Black er hans gudfar.

Resten skal læses - og ja, den er virkelig værd at læse og jeg vil gerne indrømme at "Harry Potter og fangen fra Azkaban" er min yndlings i den her serie. Jeg elsker hele serien samlet, men ud af dem alle, er den her min personlige yndling.

Der er endda en omgang tidsrejse tilbage i tiden - dog ikke så langt, da Harry og Hermione skal formå at hjælpe Hagrids elskede Hippogriff (Hagrid blev opgraderet fra at være nøglebærer til at være lærer i Magiske dyrs pasning og pleje). De hjælper endda Sirius Black, da han er det eneste familie Harry har tilbage, udover Dursley-familien der ikke er særlig søde ved ham.

Dementorer er ret mørke væsner og J. K. Rowling baserede dem på hendes egen depression, så Dementorer er symbolik for depression, da det suger al glæden ud af en.

For slet ikke at tale om Hermione, der går fra at være den kloge irriterende påhæng til Harry og Ron, til at være totalt badass. Hun formår at have alle de her timer, hvor nogle af dem ligger på samme tidspunkt. Men her bruger hun en tidstingest, hun bærer rundt om halsen.

Ej, men altså, der er så meget badass action her og nye ting kommer frem. F.eks. rotter lever kun 1-4 år. Men Ron's rotte, Scabbers, har været i familien i hele 12 år. Hvilket er sundsygt lang tid for sådan et lille dyr. Det viser sig dog at Scabbers er et menneske ved navn Peter Pettigrew, som også var med i gruppen af venner til Harry's forældre, men det var ham der forrådte dem, ikke Sirius Black.

Fred og George Weasley videregav et kort til Harry, som de fandt på Hr. Filchs kontor, i anledning af at alle andre end ham kunne komme til Hogsmeade - en gade med forretninger og cafeer. Det viser sig at kortet er lavet af en gruppe kaldet "Marauders" - som de ikke ved hvem er, da navnene der står er deres øgenavne. Men det er James Potter, Remus Lupin, Sirius Black og Peter Pettigrew der er de 4 marauders.

Men det var så alt for denne gang, Håber i nyder læsningen og det ikke lader jer miste modet med at læse Harry Potter-serien.

XOXO - Rina

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...