lørdag den 26. september 2015

#6 - Harry Potter og halvblodsprinsen

Hej kære læsere <3

Titel: Harry Potter og Halvblodsprinsen
Forfatter: J. K. Rowling
Forlag: Gyldendal
Antal sider: 607
Udgivelsesår: 2005

Den her gang er der amoriner i luften da Harry, Ron og Hermione kommer tilbage til Hogwarts. Udover det, er Harry ikke i tvivl om at Draco Malfoy er blevet en dødsgardist. Det er dog lidt svært for ham at overbevise Ron og Hermione. Harry har endda vandret lidt rundt og været rodløs, indtil at Dumbledore tager ham med ud og finder årets lærer i forsvar mod mørkets kræfter, Horace Slughorn. Året på skolen er alt i alt fyldt med at Dumbledore indviger Harry i Voldemorts minder og beder ham om hjælp til at finde og udslette de forskellige horcruxes Voldemort har skabt. Samtidig har Harry en bog fra eliksir der tidligere har været i besiddelse af Halvblodsprinsen, som de ikke ved hvem er. Hormonerne er i sin fulde udspil, da Ron i en periode kommer sammen med Lavender Brown, hvilket Hermione ikke er glad for. Nu viser hun til gengæld følelser overfor Ron, ligesom Harry overfor Ginny da hun kommer sammen med Dean Thomas. Draco har oveni købet en opgave der skal fuldføres, som Snape fuldfører for ham i sidste ende efter at Harry og Dumbledore kommer tilbage efter at have været på jagt efter en horcrux.

Resten skal hermed læses - god læselyst

For lige at få noget på plads, for dem der ikke ved det.
En horcrux er det der skabes når en person dræber, så splittes ens sjæl i 2 og den del af sjælen bliver placeret i en genstand - i serien bliver det i f.eks. den dagbog Ginny Weasley har i "Harry Potter og hemmelighedernes kammer".

J. K. Rowling gør endnu en gang en af sine bøger til et mesterværk og får en fanget i mysteriet om hvem var Voldemort i sin fortid og hvem er halvblodsprinsen i virkeligheden. Endda samtidig med de virkeligheds teenage kvaler enhver af os der har gennemgået i teenage årene, selv i en verden fyldt med magi. Det er for mig virkelig noget der er godt, sådan som hun får blandet magiske farer, sammen med hverdags ting, som venskab og kærlighed, sorg og glæder.

XOXO - Rina

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...