lørdag den 3. oktober 2015

#7 - Harry Potter og dødsregalierne

Hey kære læsere <3

Titel: Harry Potter og dødsregalierne
Forfatter: J. K. Rowling
Forlag: Gyldendal
Antal sider: 648
Udgivelsesår: 2007

Så kom sidste bog i serien, nemlig som overskriften indikerer, "Harry Potter og dødsregalierne".
Denne gang begiver trioen sig ud på den farefulde færd at få fundet de resterende horcruxer der er tilbage, istedet for at tage det sidste år på Hogwarts. Det bliver en færd på flere måneder, hvor de kommer vidt omkring i søgen efter det de er ude efter og færd indenfor hinandens følelser og grænser. Det hele munder ud i at de ender på Hogwarts sammen med resten af deres venner der har været igennem et år på Hogwarts, der er fuldstændig forvandlet under den nye rektor Snape og nogle enkelte nye lærere. Alt i alt kommer den store krig som hele serien har ledt op til. Kampen mellem Harry og Voldemort. Det hele ender heldigvis godt, men dog alligevel med nogle tragiske tab undervejs i krigs zonen.

Resten skal simpelthen læses.

Efter min mening får J. K. Rowling rundet af på en spændings fyldt måde, der ikke er til at tage fejl af. Man følger trioen i nogle følelsesmæssige op- og nedture, ligeså vel som krigens tab af nogle nøgle personer, man efterhånden lærte at holde af undervejs igennem hele serien.

Det bedste af det hele er at de ikke stopper ved at krigen stopper og alt ånder fred og ro. J. K. Rowling tilføjer et sidste kapitel, der bliver kaldt "19 år senere", hvor man finder ud af at Harry og Ginny har hele 3 børn der sendes på Hogwarts og Hermione og Ron har et barn der sendes afsted. Endda Draco Malfoy er blevet gift. Elsker simpelthen at man følger dem helt ind i voksenlivets små finurligheder og at generationen ikke er stoppet ved krigens slutning.

XOXO - Rina

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...