lørdag den 12. september 2015

#4 - Harry Potter og flammernes pokal

Hej kære læsere <3

Så kom vi til "Harry Potter og flammernes pokal" af J. K. Rowling og flere ting kommer til at ske.

Titel: Harry Potter og flammernes pokal
Forfatter: J. K. Rowling
Forlag: Gyldendal
Antal sider: 615
Udgivelsesår: 2000

Denne gang starter de med at være til Quidditch turnering, en kamp mellem Bulgarien og Irland. Efter kampen ender det hele i kaos, da der er sluppet dødsgardister ind i lejren, til trods for sikkerheden. Alle flygter. Udover det har Harry nogle drømme omkring en gammel mand ved et hus, hvor Lord Voldemort gemmer sig og lægger planer. På selve Hogwarts er det året hvor der afholdes Turneringen i Magisk Trekamp, hvor tre deltagere bliver valgt fra henholdsvis Hogwarts, Dumstrang (magiker skole for drenge) og Beauxbatons (magiker skole for piger). Forstanderne derfra hedder Madame Olympe Maxine og Igor Karkaroff. Dde 3 deltagere bliver valgt - Cedric Diggory fra Hogwarts, Fleur Delacour fra Beauxbatons og Viktor Krum fra Dumstrang. Men af mystiske årsager har en lagt Harry Potter's navn i pokalen, så han bliver den fjerde deltager. De skal så igennem tre farlige opgaver, for i sidste ende at vinde pokalen og evig hæder.

De 3 dicipliner
  1. Kampen om ægget (kun udstyret med en tryllestav)
  2. Søen (finde det de har gemt, i løbet af en time)
  3. Labyrinten (finde selve "Flammernes Pokal")
I julen er der sågar et julebal, hvor der festes med spisning og dans. I starten skal alle deltager (med den person de følges med). Harry Potter og Ron Weasley fulgtes med Parvati og Padma Partil, begge fra Gryffindor. Men det gik knap så godt for dem og deres dates, da Harry havde øjne for Cho Chang og Ron var jalous over at Hermione dansede med Viktor Krum. 

Det hele endte i sorg, siden at Cedric Diggory blev myrdet efter at han og Harry var endt på en kirkegård efter at have taget fat i pokalen. De havde mødt Lord Voldemort. Sorgen blev markeret med en tale fra Albus Dumbledore.

Vil i vide mere, vil jeg anbefale at læse bogen.

Denne bog markerer starten på krigen mod Lord Voldemort, efter hans genopstandelse på kirkegården.

Endda bare tanken om hvordan det lykkedes en person, på Hogwarts, at få Harry's navn ned i pokalen, for at få ham med i selve spillet og muligvis få ham dræbt på den måde.
Årets lærer i faget "Forsvar mod mørkets kræfter" - Alastor Moody - blev desværre erstatet af Barty Crouch Jr., der havde forklædt sig som Alastor Moody ved hjælp af Polyjuice Eliksir. Det er svært at fatte at de ikke havde formået at afsløre ham, før han i sidste ende løb tør for eliksiren og forvandlede sig tilbage til sit sande jeg.

For mig er den her bog lidt mørkere, ved at der er turneringen, uvenskab i en periode mellem Harry og Ron (baseret på at Harry kom med i turneringen, selvom han ikke ville) og alle hormonerne der svinger imellem karaktererne. Harry der er forelsket i Cho Chang og Ron der er hemmeligt forelsket i Hermione, som alligevel ikke er til at skjule. 

Jeg kan nu godt lide det at de møder andre unge troldmænd og hekse fra andre skoler, ligesom Hogwarts. Den ene er en ren drenge skole, mens den anden er en ren pige skole. 3 skoler - en med drenge, en med piger og en der er blandet.

XOXO - Rina

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...