lørdag den 29. august 2015

#2 - Harry Potter og hemmelighedernes kammer

Hej kære læsere <3

Så er vi så sandelig på den igen - med henblik på at få læst bøger. Denne gang følger jeg op på serien om drengen Harry Potter. Denne gang med bog nr. 2 - nemlig som overskriften antyder: "Harry Potter og hemmelighedernes kammer" af den fantastiske forfatter J. K. Rowling.

Titel: Harry Potter og hemmelighedernes kammer
Forfatter: J. K. Rowling
Forlag: Gyldendal
Antal sider: 396
Udgivelsesår: 1998

Denne her gang følger vi Harry Potter og hans venner på deres andet år på troldmandsskolen Hogwarts. Men inden Harry kommer så langt, får han besøg af alfen Dobby, der vil forhindre ham i at komme hen til skolen, men Harry tager afsted alligevel. Han må dog alligevel finde en anden måde at gøre de på, da hverken han eller Ron når ind på perron 9 3/4 til Hogwarts ekspressen. Så istedet tager de Hr. Weasley's bil og flyver derhen. Det får de dog nogle øretæver for. Hele det år sker der endnu en gang de mest besynderlige ting, udover de sædvanlig magiske tryllerier. Folk bliver forstenede, Harry hører stemmer som ingen andre hører, en dagbog der er en slags portal (fra Voldemort), Ginny (Ron's lillesøster) forsvinder og må reddes og sidst men ikke mindst, den selvglade professor der underviser i forsvar mod mørkets kræfter får hukommelsestab efter at have brugt Ron's tryllestav. Alt i alt, sker der mange mystiske ting, så selv halvkæmpen Hagrid, bliver beskyldt for at have åbnet det hemmelige kammer.

Resten skal simpelthen læses.

Grunden bag valget, er at jeg elsker magi og simpelthen måtte følge Harry på hans videre vej på Hogwarts, sammen med hans venner. J. K. Rowling har endnu en gang formået at fange læseren med sproget og de flot beskrevne scener i bogen, hvor man ikke kan slippe før sidste side er vendt og bogen i sidste ende klappes i. Endnu en virkelighedsflugt, der fortsættes og en hjælp fra hverdagens trivielle trummerum.

Så til jer der elsker magi og den magiske verden, Harry Potter er helt klart mit første valg med hensyn til at flygte fra alt andet.


XOXO - Rina

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...