lørdag den 22. august 2015

#1 - Harry Potter & de vise sten

Hej kære læsere <3

Så kom det første egentlig indlæg om bøger og starter ud med en serie (den første bog i rækken) som jeg officielt forelskede mig i da jeg var 10 år gammel, efter at jeg havde set filmen i biografen og måtte simpelthen læse bogen.

Titel: Harry Potter og de vises sten
Forfatter: J. K. Rowling
Forlag: Gyldendal
Antal sider: 355
Udgivelsesår: 1997

Det er, som overskriften indikerer - sjovt nok - "Harry Potter og de vise sten", som er skrevet af den fantastiske forfatter J. K. Rowling.
De fleste kender den, men for dem der ikke lige ved det, kommer her en introduktion.

Kort og godt handler den om drengen Harry Potter, som i den første bog bliver forældreløs, efter at hans forældre blev dræbt af den onde troldmand, som kalder sig selv Lord Voldemort. Han bor så hos familien Dursley, som er hans onkel, tante og fætter. Da han bliver 11 år får han et brev om at han er blevet optaget på Hogwarts, skolen for heksekunster og troldmandskab. Der kommer han så hen, til trods for protester fra Dursley familien. Halvkæmpen Hagrid ledsager ham til Diagonal stræde for at få de ting han har brug for. På toget møder han de to venner, som bliver hans bedste venner, Ron og Hermione. Han bliver sorteret ind i Gryffindor. I løbet af det første år sker der flere mystiske ting, udover skolegang og læring om magi, som ender ud i prøvelser fra en lærer som viste sig at være i ledtog med Voldemort. Der sker dog også nogle gode ting, som f.eks. Quidditch, som er deres sport, som spilles i luften, mens de flyver på koste.

Resten skal simpelthen læses.

For mig var det hele magisk, og en flugt fra virkeligheden, specielt i den tid hvor jeg virkelig havde brug for det. Jeg elsker alt ved den verden, som ligger så alsides fra vores verden. En blanding af troldmænd og hekse, hvor der er fuldblods, halvblods og mugglerfødte. Muggler, for dem der ikke er kendt i den verden, er almindelige ikke-magikere.

Alt emmer af magi, som bliver beskrevet så flot i bogen, af J. K. Rowling. Magiske væsner, spøgelser, kæmper, troldmænd og hekse. Fire huse, som bliver ens familie igennem et helt år, mens man ikke er derhjemme. Man kan vel at mærke kalde det en magisk kostskole, med ugler som kommunikation til omverdenen.

Gryffindor - de modige
Slytherin - de ambitiøse
Ravenclaw - de kloge
Hufflepuff - de loyale

Så hvis du, kære læser, er vild med magi, så er det helt klart en bog for dig at give dig i kast med.
Hvem vil ikke gerne gå på den magiske skolen, kaldet Hogwarts? Jeg venter stadig på mit brev, selvom jeg er 24 og den chance for længst er passeret.

XOXO - Rina


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...