onsdag den 25. januar 2023

'Den grænseløse' af Jussi Adler-Olsen // Afdeling Q #6 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: De grænseløse
Forfatter: Jussi Adler-Olsen
Serie: Afdeling Q #6
Forlag: Politikens Forlag
Udgivet: 2014
Antal sider: 546

Midt i sin sædvanlige hårdt tilkæmpede morgenlur med benene på skrivebordet i kælderen på Politigården, får Carl Mørck, leder af Afdeling Q, en opringning fra en bornholmsk kollega.
”Ja, undskyld, jeg forstyrrer dig, men måske har du lidt tid til at høre på mig.” Men Carl er afvisende, da han bliver klar over, at han er ved at blive prakket en ny sag på, og så bliver røret i den anden ende lige så stille lagt på. Kun få timer efter er konsekvenserne fuldstændig uforudsigelige og Carls egenrådige assistent Rose mere rasende end normalt. Hårdt presset fører han Afdeling Q ind i en sytten år gammel og ekstremt tragisk sag om en ung, livsglad kvinde, der forsvandt fra sin højskole og blev fundet hængende dræbt i et træ. Den særdeles jordbundne Carl står nu foran en besværlig og mystisk efterforskning, alt imens en dygtig manipulator med jernvilje beskytter sig selv og sine med alle tilgængelige midler og ikke lader nogen eller noget komme i vejen. Undervejs og i kompromisløse, alternative miljøer bliver Rose, Assad, Carl og den nytilkomne Gordon udfordret på alle tænkelige måder, og gamle sager og hemmeligheder truer med at vælte firkløveret omkuld.

Så er vi tilbage i godt selskab med Carl Mørck, Assad og Rose. En trio jeg efterhånden holder ret meget af, da de uden tvivl er en trio der står mit hjerte nært efterhånden. Selvom denne sag bestemt formår at frembringe nogle følelser/tanker der får konsekvenser for flere af dem. For slet ikke at nævne vi får os en helt ny team medlem i den nytilkomne Gordon.

Den her sag er ret interessant.
En sag der river en med ind i en ret gammel sag en kollega havde gjort sit bedste for at løse 17 år forinden - uden held. En sag der omhandler opklaringen af en kvinde der forsvandt, men som blev fundet hængt. En sag jeg blev revet med ind i ift. hvor grænserne for alvor er udhviskede, når det kommer til den gruppe af menneskers foretagende. For en ting er hvad det en hvis herre, der er centrum for hele affæren, mens andre omkring ham er opslugte af hans mission.

Blot det at få et indblik i selve gruppens eksistens - både fra Afdeling Q's side i deres opklaring af sagen, såvel som 'gerningsmandens' side. Det at vi i løbet af sagens opklaring får et indblik i hvad gruppen der er under efterforskning står for, idet vi følger deres side, gør at man får en fornemmelse af hvad der kunne ligge til grundlag for visse karakterers handlinger.
Det var ret interessant den måde forfatteren formåede at inkludere forskellige religioner i fortællingen, som grundlag for lige netop den her gruppe som Afdelign Q efterforsker ift. sagen de blev pålagt.

Jeg nød at blive revet med ind i sagen, der formår at få den lille gruppe ud på noget af en opgave for at få sagen løst. Det var bestemt ikke nogen let sag, da ikke alle var ret samarbejdsvillige i at hjælpe med at få sagen løst, såvel som at finde ud af hvad der ledte til at kvinden blev fundet hængt i et træ.
Om end de formår at løse sagen i sidste ende, får sagen også nogle personlige konsekvenser for den lille gruppe.

Det ikke fordi jeg altid forstår de sager vi bliver præsenteret for, men jeg elsker forfatterens måde at fremføre dem på så jeg bliver ret hooked på at læse videre. Især når vi får det fortalt fra både Afdeling Q's side i selve opklaringen af sagen og fra modpartens side. Jeg elsker den måde hvorpå vi så ikke kan andet end blive revet med i hvordan det hele mon ender...

'Den grænseløse' får alt i alt 3,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...