lørdag den 4. september 2021

'Jeg ser dig' af Michella Rasmussen // Anmeldelse

Hej skønne læsere.

Titel: Jeg ser dig
Forfatter: Michella Rasmussen
Serie: Se mig nu #1
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2018
Antal sider: 320

Gymnasiet er slet ikke som Augusta havde troet. Mens hendes bedste veninde, Frederikke, falder perfekt ind sammen med resten af klassen, føler Augusta sig fuldkommen usynlig. Hun savner tiden hvor det kun var hende og Frederikke. Da Augusta bliver tilbudt et job som tutor for nyblinde Oliver, får hun mulighed for at spare op til en sommerhustur alene med Frederikke. Men Oliver er bestemt ikke interesseret i hendes hjælp. Han kæmper stadig med at få sin hverdag til at fungere og vil bare gerne klare sig selv. Under tutortimerne finder de ud af at de har mere til fælles end de først troede, og for første gang i lang tid føler Augusta sig knap så usynlig. Men Oliver ser en helt anden Augusta end alle andre. En Augusta som er mere end bare Frederikkes veninde. Men hvem er Augusta overhovedet hvis hun ikke står i skyggen af Frederikke?

'Jeg ser dig' er en skøn, hjertevarm og relevant ungdomsbog, hvor vi møder Augusta der er en skøn ung pige, der går i gymnasiet, hvor hun klarer sig ret godt og hendes forældre har en ret så klar forventning til hvad hun skal med sit liv - dog mest for at videreføre deres drømme, mens Augusta selv er i tvivl om hvad hun egentlig vil med sit liv.

Men selvom Augusta klarer sig godt i skolen, falder hun ikke på samme måde ind i klassen som hendes bedste veninde Frederikke gør - og hun føler sig ofte malplaceret, overset og står alene tilbage, uden nogen at snakke med. Men selvom hun egentlig er omgivet af velmenende mennesker, fx hendes forældre, er det som om hun gør mere for at please alle andre, fremfor egentlig at stå ved sig selv og sine egne beslutninger, såvel som at lytte til sit hjerte.

Så da hun siger ja til et job, hvor hun skal hjælpe den blinde Oliver med lektierne, får hun sat tingene i et andet perspektiv. Oliver formår til trods for hans manglende syn, at bemærke ting ved Augusta, som får hende til at sætte spørgsmålstegn ved alt.
Jeg nød at se dem interagere med hinanden ift. både lektiehjælpen og fritiden, hvor de finder ud af de har mere til fælles end først antaget.

Det var en fornøjelse at se dem skubbe til hinanden, skubbe til hinandens måde at anskue tingene på og udfordre hinanden på en måde, hvorpå de formår at komme ud over deres egen komfortzone. Samtidig udvikler deres forhold sig fra bare at være tutor og elev, til venskab og videre til noget mere - hvilket giver anledning til en del drama.

Men ikke desto mindre kommer der en del ting på bordet, som de begge skal forholde sig til og vi ser endelig en Augusta der tør give sine drømme en chance. Det var virkelig rart at se hende gå fra at gøre hvad andre forventede af hende, til endelig at tage nogle chancer og følge sit hjerte.

'Jeg ser dig' er en medrivende fortælling, hvori forfatteren formår at komme ind i hovedet på en ung kvinde. Historien er dejlig velskrevet, med fokus på det at være ung, beskrivelserne af de små detaljer man får undervejs, giver en velafrundet billede på karaktererne og omgivelserne.
Samtidig syns jeg det var rart der ikke var så meget fokus på Olivers blindhed, andet end man får hans syn på livet som værende blind - mens gymnasiet, tutor timerne og Augustas liv derhjemme er det deres fokuseres på. Hvilket kun gør at bogen er så letlæselig, og troværdig.

Alt i alt får bogen 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...