lørdag den 17. december 2016

Det' sørme, det' sandt, december

Hey kære læsere <3

"Det' sørme, det' sandt, december" - titlen på en julesang fra julekalenderen "Jul på slottet" & en del af titlen fra min seneste YouTube video fra i onsdags. I dagens indlæg vil jeg dog lige komme med en lille liste over julekalendere, som jeg anser for at være mine yndlings. I hvert fald ud fra dem jeg har set i mine 25 år.

Lad mig starte ud med at nævne Pyrus serien

  • Alletiders jul (1994)
  • Alletiders nisse (1995)
  • Alletiders julemand (1997)
  • Alletiders eventyr (2000)
Ja, jeg har set alle 4 + filmen "Pyrus på pletten". Elsker dem alle & forbinder dem alle med jul. I hvert fald dansk jul. Elsker nisserne, Pyrus som den flabede nisse, der altid formår at få lavet rav i den & hans venner, Gyldengrød, Freja og Kandis, samt Bertram & Josefine, der hjælper Pyrus med at få det hele på plads igen inden d. 24. december. 

Den næste julekalender er hermed "Krummernes jul" fra 2001. OMG, jeg tager dem vist i rækkefølge, hvilket nu er meget dejligt. Eller? Men for at komme til sagen, så elsker jeg også den julekalender, fordi den endnu en gang indeholder nisser. Man følger Krumme & hans familie, samt Fru Olsen, der holder jul. Lille Grunk sender breve til Julemanden, som modtager alle børns breve. Dog er der ikke så mange breve som tidligere, men alligevel følger man Julemanden & hans familie. Elsker Stella & Nova, der er Julemandens piger, der fjanter lidt rundt. Ingen af nisserne må blande sig med menneskene, hvilket Stella gør alligevel & ender hos "monsteret" for en stund.

Den næste julekalender er "Jesus og Josefine" fra 2003. Denne her julekalender går tilbage til roden, til hvorfor vi egentlig holder jul. Nemlig Jesus. Josefine & Jesus har begge fødselsdag d. 24. december, hvilket Josefine er rigtig træt af & hun hader julen. I hvert fald lige indtil hun finder en tidsmaskine i Thorsens butik, der fører hende ned til Jesus, hvor han er på samme alder som hende selv. I løbet af kort tid får hun lavet rav i den (lidt ligesom hos Pyrus), hvorefter hun, med hjælp fra Oskar, må få rådet bod på det igen. Det lykkedes heldigvis i de sidste dage før juleaften & de får nedkæmpet Thorsen, der viser sig at være ond.
Jeg elsker den her julekalender, fordi der er så meget julehygge over den, god stemning & elsker kampen mellem det gode & det onde & det at fornuften sejrer hos Josefine til sidst, samt venskabet mellem Jesus & Josefine, samt kærligheden mellem Oskar & Josefine. Selv lillebror Lukas er elskværdig.

Den næst sidste er "Jul i Valhal" fra 2005, som omhandler de nordiske guder, hvor Sofie & hendes mor Tove holder jul i hele december ude hos Sofies bedstemor Ragnhild. Samtidig er der 3 nye beboere - nemlig Asbjørn, samt hans børn Emma & Jonas. Jonas & Sofie møder guden Loke, sætter ham fri & derfra går nedtællingen igang mod Ragnarok. De 2 unge går derfra igang med at undgå Ragnarok, med hjælp fra de resterende nordiske guder, hvilket de heldigvis når i sidste øjeblik.
Det er rart med en julekalender, der sætter fokus på de gamle Nordiske Guder, som vi i norden troede på, inden at kristendommen & Jesus trådte ind & overtog posten, for så mange år siden. Elsker at julekalenderen er gennemført, lavet om til et eventyr & at de nordiske guder trods alt ikke er glemt.

Den sidste julekalender jeg sætter fokus på, som en af mine yndlings, er hermed "Absalons hemmelighed". Der er hverken nisser, guder eller gammel tro involveret. Men der er dog en del af den danske historie, som Cecilie & hendes nye (& eneste ven) Hubert går på opdagelse i under Stormagasinet, hvor Cecilie & hendes familie bor ovenpå. Der finder de små skatte, samt nye & gamle fund, der sender dem videre på opdagelsen i hvem (eller hvad) Hubert i virkeligheden er.
Et smukt venskab formerer sig, samt det at Cecilies lillesøster til sidst, endelig, bliver rask fra den uhelbredelig sygdom, der gjorde at hun nærmest ikke kunne have et normalt liv. Julekalenderen giver en livsglæde, et håb & et smil på læben, samt indblik i en del af Danmarkshistorien på en helt ny måde.

Det var egentlig alt for den her gang.
XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...