lørdag den 24. december 2016

Pint af mor - Virkelighedens verden // Boganmeldelse

Hey kære læsere <3

Glædelig jul allesammen. Må i få en fantastisk juleaften, med dem i holder af.
Så blev det tid til endnu en boganmeldelse & denne gang blev det tid til en tur igennem en virkelig oplevelse fra Julie Gregory, der har valgt at fortælle sin historie. I den her virkelige historie, berører det et emne, som giver en pine som ingen har lyst til at opleve. En lidelse der berører mødre, der vil gøre hvad som helst mod deres børn, for at få opmærksomhed. Lidelsen hedder Münchhausen by proxy

Titel: Pint af mor
Serie: Virkelighedens verden
Forfatter: Julie Gregory
Forlag: Aschehoug
Udgivelsesår: 2006
Antal sider: 218

Handling
Dette er Julie Gregory's fortælling om hvordan hun gennem størstedelen af sin barndom oplever hvordan hendes mor år efter år kommer med det ene sygdoms tegn efter det andet, som hun i de første 12 år af sit liv er med på for at behage hende. De ender hos den ene læge efter den anden. Når den ene læge ikke kan finde noget unormalt ved Julie, hiver hendes mor hende direkte videre til den næste læge, i håbet om at den næste endelig kan se hvad moren kan se der er galt med Julie, selvom der i realiteten intet er galt med datteren. Julie får adskillige slags medicin, samt kommer ud for forskellige indgreb, i morens søgen efter den diagnose hun er overbevist om at datteren har. Det samme er ved at ske for Julies lillebror Danny, mens faren prøver at stoppe det da moren gør det ved Danny. Derudover er faren tjekket fuldstændig ud. Moren er på alle måder manipulerende, over for alt og alle. Julie slipper dog heldigvis væk med livet i behold, efter et par enkelte mislykkedes forsøg.

Min mening
Wow, siger jeg bare. Dette er anden gang jeg har læst den her bog om Julie og det slår hårdt hver gang, hvordan det overhovedet kan lade sig gøre. At en mor på den måde kan pine sit barn/børn. Specielt når et barn burde være i sikkerhed hjemme hos sine forældre, som er dem der skal beskytte børnene mod alt ondt og følge dem på rette vej. Ikke omvendt, at gøre skade på dem og forvolde dem alverdens pinsler, i det håb at forældrene vil få den opmærksomhed de søger fra omverdenen. En anerkendelse af at der er noget galt med barnet.

Hvordan dælen blev det ikke opfanget af myndighederne? Lægerne? Skolen? Eller i det helt taget af dem der dagligt havde med disse børn at gøre og så hvordan specielt Julie kom klædt på i skole? Hvordan er det muligt for forældre at nå så forbandet langt med deres higen efter opmærksomhed, der i sidste ende kan gå grueligt galt, før myndighederne slår alarm? Hvordan kan de ikke se det før det er for sent, og gribe ind, inden barnet lider mere skade end hvad godt er? Det er virkelig sindsygt at tænke på, hvordan det kan lade sig gøre. Heldigvis for Julie, nåede hun selv at få hevet sig ud af det, inden hun led mere skade eller døde af det.

Ja, jeg har nu læst den 2 gange, men det gør den ikke mindre spændende at læse. Så den skal helt klar have sneget sig ind på et par hylder derude, hvis man er til de virkelighedstro bøger, der på alle måder giver indblik i en anden verden end ens egen.

Det var alt for denne gang. Håber ikke det gør noget med et lidt langt indlæg. Skal se om jeg kan øve mig i at gøre det lidt kortere, når det kommer til boganmeldelser.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...