søndag den 21. juli 2019

'Genforening' af L. J. Smith // The Vampire Diaries #4 // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

Titel: Genforening
Forfatter: L. J. Smith
Serie: The Vampire Diaries #4
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2010
Antal sider: 271

Elena advarer i en drøm Bonnie om at en ny og endnu større fare truer Fell´s Church, og fortæller at Stefan er den eneste der kan hjælpe hende og hendes venner.
Stefan vender tilbage, tilkaldt af Bonnie, for at finde og standse den der har indledt en ny række rædsler ved at dræbe en af pigerne fra skolens afgangsklasse.
Damon er fulgt efter sin bror. Han ved hvem den nye, magtfulde fjende er, men skal først blive enig med sig selv om de andres trængsler kommer ham ved.

Må nok sige at jo længere man kommer ind i serien, jo mere lærer man de forskellige karakterer at kende. Ikke mindst fordi man i denne her bog får handlingen fortalt af flere karakterer end Elena, der hidtil har været den primære hovedperson - sammen med Stefan og Damon. Denne gang kommer man ind under huden ift. Bonnie. Ligeså vel som man kommer ind under huden ift. fx Tyler, Matt og Caroline.

I 'Genforening' får vi flere detaljer omkring handlingen, og i begyndelsen er der gået et par måneder siden Elena blev taget fra dem og man får en stille og rolig begyndelse inden alt det hektiske sker.

Elena er knap så meget på her, som hun har været i de forrige bøger, idet hendes skæbne endte med at blive draget over til en anden verden og den eneste måde hun kunne advare de andre om farer, var via Bonnie - som en god veninde hjalp så godt hun kunne.

Spændingen er der endnu, mens Bonnie og co. gør alt hvad de kan for netop at finde ud af hvad det er for en kraft der netop omringer byen. Ikke mindst møder vi endelig en af de oprindelige vampyrer, så der bliver kastet lys hen til hvor hele vampyr menageriet startede - hvilket er en skøn tilføjelse. Mest af alt fordi det giver den der ekstra edge ift. historiens handling. Samtidig giver det mening ift. de drømme som Bonnie har, hvor Elena besøger hende og der er en mystisk person der trækker Elena væk fra Bonnie.

Samarbejdet mellem karaktererne er godt, selvom de har lidt bump på vejen - mest af alt Stefan og Damon, men det er dog ikke nogen overraskelse. Elsker at der er magi med, venskab og ikke mindst det at der stadig er forbindelse til karakterernes aldersgruppe - ift. hvem serien er henvendt til.

Slutningen er dog for mig lidt en blanding. Ikke at jeg ikke kunne li' den, men det virkede en smule for let for mig. Men det gav alligevel anledning til at læse videre i serien. 

Alt i alt giver giver jeg bogen 3,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...