mandag den 1. juli 2019

'Vildheks #1 - Ildprøven' af Lene Kaaberbøl // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

Lene Kaaberbøl er for mig en forfatter jeg ikke kan andet end at læse - hvad det så end er for en bog. Denne bog er ingen undtagelse.

Titel: Ildprøven
Forfatter: Lene Kaaberbøl
Serie: Vildheks #1
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2010
Antal sider: 160

Clara mener selv hun er en ganske almindelig pige. Lidt genert, måske, og gennemgående lidt for leverpostejs agtig. Men fra det øjeblik hun møder den sorte kat, er det sket med at være almindelig. Og hvis hun ikke passer på, er det også snart sket med at være i live ...
"Ildprøven" er første bog i Lene Kaaberbøls nye serie om Clara, hendes kærlighed til dyr og hendes kamp for at overleve som vildheks i en verden hvor magi ikke ligefrem er barnemad.

Lene Kaaberbøl har for mig gjort det igen med denne søde fortælling om Clara, der på bedste vis skal lære at være en vildheks. Det er ren og skær fantasy, på god, spændende og hyggelig måde. Lene Kaaberbøl formår i mine øjne at skabe et univers der på flere måder indbyde læseren til et eventyr. Det gør hun godt her, i selskab med Clara, hendes følelser og tanker ift. alle de ting hun bliver kastet ud i igennem bogen.

Kapitlerne er ikke så lange, samtidig med at sproget i sig selv er dejlig let at forholde sig til. Man føler med Clara, fornemmer de ting hun går igennem og Lene Kaaberbøl formår at beskrive omgivelserne på en simpel og skøn måde. Ikke mindst er karaktererne troværdige, man fornemmer deres personligheder og deres forhold til hinanden. Hun formår virkelig at gøre fortællingen levende.

Kan også godt li' at der samtidig er dyr med, og det at f.eks. katten kan tale - hvilket for alvor giver den rigtige fantasy stemning. For slet ikke at tale om at der er magi, og det at Clara skal lære at være en vildheks, tale med dyr og agere i et helt nyt univers end det hun hidtil havde været vant til. Man fornemmer hendes sejhed ift. situationen, men også usikkerheden om hun nu kan klare det.

Dette er en bog der helt klart kan anbefales, og specielt til pre-teens der kan identificere sig med Clara på den ene eller den anden måde. Enten at se op til hende, være hende eller i det hele taget hepper på hende.

Min vurdering er at den får hele 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...