søndag den 11. august 2019

'Dæmonernes by' af Cassandra Clare // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

'Dæmonernes by' er en bog jeg længe gerne ville læse, men først kom til nu. En bog jeg ikke kan andet end holde af, selvom det tog lidt tid at komme igennem.

Titel: Dæmonernes by
Forfatter: Cassandra Clare
Serie: Dødens instrumenter #1
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2015
Antal sider: 448

I en verden, der på overfladen ligner vores, men som under overfladen gemmer på dæmoner, varulve og vampyrer, har en gruppe skyggejægere svoret at bekæmpe det onde …På et diskotek i New York overværer 15-årige Clary et mord, men hun opdager, at den myrdede så vel som morderne er usynlige for alle andre end hende selv. I løbet af det næste hæsblæsende døgn forsvinder Clarys mor sporløst, og hun selv bliver opsøgt af og må kæmpe mod en rasende og grusom dæmon. Skyggejægeren Jace trækker hende med ind i sin mystiske underverden, hvor Clary må forsøge at finde ud af, hvorfor dæmonerne er ude efter hende – og hvorfor hun er en af de få, som kan se verden, som den virkelig er.

'Dæmonernes by' er for mig en bog, der er fyldt med fantasy. Hele universet omkring den verden Clary bliver introduceret for, er mere end blot hvad øjet ser. Mysterierne og spørgsmål hober sig op undervejs, mens man lige så stille får besvaret nogle af spørgsmålene.

Jeg kan godt li' den måde Cassandra formår at fortælle historien på, med Clary der lidt bliver kastet ind i et helt andet univers end hvad hun er vant til. Samtidig føler man med hende, idet man ser det hele gennem hendes øjne. Følelser, tanker og reaktioner - en helt almindelig teenager, som på flere måder ikke er helt så almindelig alligevel.

Elsker især Clarys personlighed af ikke altid at vide hvad der er bedst for hende selv og hendes stædighed, mens hun kaster sig ud i diverse situationer - uden helt at kende konsekvensen, for at ville redde dem hun holder af. For ikke at tale om hendes indimellem sarkastiske bemærkninger, hvilket jeg ikke kan andet end holde af - specielt overfor Jace, der har lidt af en arrogant attitude, for at holde andre på afstand.

En del af mig kan ikke andet end holde af samspillet imellem dem, og den spirende forelskelse der lider lidt under at en hvis skurk kommer tilbage. Udover det er samspillet mellem Clary og Simon ret sjov at læse, da Clary ikke opfatter Simons åbenlyse forelskelse - for hvordan kan man overse at han mere eller mindre følger i halen på hende, som en sød, lille hundehvalp?

Man bliver alt i alt kastet ind i et univers der er gennemtænkt, velskrevet og beskrevet med en del detaljer, der giver historien det ekstra, for at man kan leve sig ind i universet. Karaktertrækkende ift. f.eks. vampyrer og varulve og deres indbyrdes kamp - man er ikke i tvivl om at Cassandra har taget de klassiske træk med ind og gjort dem genkendelige for enhver. Ligeså vel som beskrivelserne af de forskellige væsner/skabninger også godt fundet på, samt baggrunden for hvad der er ledt op til selve opgøret.

Sproget er flydende, nemt og veltalende, mysterierne omkring universet er lige mig og karaktererne er ikke mindst levende. Relationerne imellem er mindst lige så levende, som karaktererne i sig selv.

Alt i alt giver jeg 'Dæmonernes by' 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...