søndag den 13. oktober 2019

'Mørkets frembrud' af L. J. Smith // The Vampire Diaries #5 // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

Titel: Mørkets frembrud
Forfatter: L. J. Smith
Serie: The Vampire Diaries
Forlag: Tellerup
Antal sider: 506
Udgivet: 2010

Elena - vender tilbage til livet– men er nu mere end blot et menneske, og de overmenneskelige evner gør hendes blod mere eftertragtet end nogen sinde.
Stefan - bliver lokket væk fra Fell's Church med løftet om at blive befriet for vampyrens forbandelse.
Damon - den evige jæger – griber chancen til at forsøge at overbevise Elena om, at han er den som hun hører sammen med. Men jægeren bliver selv bytte– en ondsindet skabning dominerer hans vilje efter forgodtbefindende ...

Jeg ved ikke 100 % hvordan jeg skal beskrive oplevelsen af den her bog. Starten var for mig en lidt surrealistisk oplevelse, hvori man starter der hvor 'Genforening' sluttede og Elena er vendt tilbage til livet. Men de ting som Elena gennemgår er for mig en smule for meget af det gode. Et er at hun lidt er som et lille barn, der skal lære alting fra start - både gå, spise og tale. Samtidig indfinder der sig åndelige kræfter, der gør at hun kan svæve i luften, har englevinger der beskytter hende når hun har brug for det og kan kommunikere med andre via tankerne - og hvad pokker sker der for kysseriet, der giver Elena mulighed for at kommunikere? Lige en tand for meget for mig.

Det at Stefan bliver lokket væk, mens Damon holder øje med Elena og Fell's Church er interessant. Mest af alt fordi det skete på en underlig måde. Men at Damon til gengæld inddrages som en slags dukke ift. nogle nye væsner vi bliver introduceret til.

De nye skabninger vi møder giver nyt liv til universet - i form af kitsunier (overnaturlige væsner), der kan styre tanker og handlinger hos andre, og medbringer malakher - et slags insekt, kitsunierne har med sig, der inficerer mennesker, og spreder sig igennem byen. Det ender ret meget med at overtage historien, selvom jeg godt kunne have brugt lidt mere introduktion til de nye skabninger der introduceres så brat som de gør.

Ikke mindst ift. måden de overtager andre menneskers tanker og handlinger, idet vi undervejs i bogen formår at følge udviklingen. Mest af alt ift. de unge mennesker der får overtaget deres kroppe af malakherne, og agerer anderledes end hvad de plejer. Jeg mangler svar på hvordan og hvorledes det sker.

Man får stadig fortællingen fra flere sider, idet de forskellige karakterer fortæller fra hver deres synsvinkel. Det er okay, at forfatteren gør det, men nogle gange bliver det en smule for meget. Det kan godt nogle gange virke som om det bruges til at trække fortællingen ud - men for nu giver det en okay oplevelse af handlingens forløb.

Man får en hel del nye informationer, omkring universet - mest af alt Elena der har gennemgået så meget som hun har, nye skabninger og mystiske ting der foregår, og som Elena og hendes venner prøver at finde ud af hvad er.

Til trods for en god omgang forvirring og undren (mest af alt i starten og ift. Elenas comeback), så var der stadig gang i den og jeg blev undervejs fanget af at finde ud af hvad der foregik.

Alt i alt giver jeg bogen 3.5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...