onsdag den 30. november 2022

'Gnist' af Ry Kristensen // Dragesten #3 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget.
Dog er alle meninger/holdninger er mine egne.

Titel: Gnist
Forfatter: Ry Kristensen
Serie: Dragesten #3
Forlag: Evig
Udgivet: 2022
Antal sider: 325

I hovedstaden Gnist begynder Noks endelige plan om at udrydde dragerne at tage form. Et nyt hemmeligt våben vil blive afgørende for hans succes.
Familien Dragehjerte må dele sig for at tilgodese alles ønsker. Mark vil til Gnist for at finde Jim. Le vil til Søby for at angribe en fabrik, der laver de dødsensfarlige spydbuer. Hendes had mod heksene ligger stadig dybt i hende, og det får alvorlige konsekvenser, ikke kun for hende selv.
På den anden side af Tågebjergene er Ivan og de andre dragemennesker omringet af heksene og Noks tropper. Utålmodighed og vrede påvirker alle Ivans beslutninger, for han er overbevist om at alle deres ulykker er Kris’ skyld.

Sikke en skøn og medrivende afslutning på serien om Mark og Le, der deltager i kampen om friheden for dragemenneskerne. De to søskende der på dette tidspunkt ikke ser på tingene på samme måde, nød jeg at følge deres færd mod at gøre verden til et bedre sted.

Jeg nød at følge handlingen, der lægger op til det helt store opgør mod Kong Nok. Handlingen tager en med i et skønt tempo, der går hurtigt fremad - samtidig med man formår at få en fornemmelse af det opgør der venter. Planer bliver lagt, oprørs gruppen og familien Dragehjerte må gøre hvad end de kan for at stoppe ham - om end det ikke er helt så nemt som ønsket.

Det var svært ikke at holde af at følge de to søskende endnu en gang. Om end de ser forskelligt på tingene, gjorde det kun fortællingen der mere spændende - blot for at se hvor deres færd førte dem hen. Specielt Le og hendes færd var interessant. Hendes modvilje mod heksene gør hun tager nogle overilede og knap så gode beslutninger, mens jeg nød at følge hendes kapitler.
Samtidig nød jeg også at følge Marks færd, der er en anelse anderledes end sin søsters.

Dog nød jeg at følge opgøret, se det hele udfolde sig på en fængslende og medrivende måde. En ægte kamp mellem det gode og det onde, se dragemenneskerne kæmpe for deres frihed og se dem kæmpe for hvad der er det rigtige.

Ry Kristensen skriver på en fængslende og skøn måde, som drager end ind i universet, så man får en fornemmelse af både verdenen vi befinder os i, såvel som karaktererne der får lov til at træde frem. Sproget er ligetil, lægger ikke skjul på noget og den passer perfekt til målgruppen - som værende ift. 4.-7. klasse. Om end alle aldersgrupper sagtens ville kunne læse serien for hvad den er - en skøn og medrivende fortælling.

'Gnist' får alt i alt 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...