søndag den 15. september 2024

'Wretched' af Emily McIntire // Never After #3 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: Wretched
Forfatter: Emily McIntire
Serie: Never After #3
Forlag: Bloom Books
Udgivet: 2022
Antal sider: 282

A woman can be great, and terrible too.
Evelina Westerly has always been the bad guy. As the brains, brawn, and botanist behind her family's drug empire, she's her father's ruthless secret weapon. With her days divided between perfecting her greenhouse, seeking revenge for her sister's murder, and putting a gun to the head of anyone in her way, Evelina doesn't have time for anything else. Especially not for love. After a one-night stand with a gorgeous man at a nightclub, she's sated her urges and is back to her criminal ways. That is, until that same man shows up as the new Westerly lackey...under a totally different name.
But Nicholas Woodsworth's real secret is much more dangerous than an alias. He's an undercover DEA agent, and he's hell-bent on destroying the drug trade that devastated his family. When he realizes the youngest daughter of the Westerly empire is the same woman he's been fantasizing about since that night at the club, attraction wars violently with disgust. Evelina embodies everything he's against, and he's been sent here to be her downfall. Yet the more they learn about the darkness in each other's hearts, the more alike they seem, and when hatred turns to something more, Nicholas will have to decide whether he can love a wretched woman, even if it means bringing both of their lives to ruin.

Oh boy, for en skøn, medrivende og fængslende fortælling, jeg ikke kunne andet end blive revet med af.
Trods det at det er en dark romance, med træk fra et klassisk eventyr a la 'The Wizard of Oz', nød jeg at lade mig rive med af romancen mellem Evelina og Nicholas.

Og for at være helt ærlig, var jeg mere fanget af denne her skønhed, end forgængeren. Der var noget over den her bog og romancen mellem Evelina og Nicholas der gjorde jeg var fanget fra start til slut. Handlingen drives stødt fremad af både Evelina og Nicholas i hver deres kapitler, hvor man lærer dem at kende - både hver for sig og sammen, i takt med deres relation bindes sammen af de ting der sker undervejs.

Trods det at det ikke er en af de klassiske genfortællinger med fantasy delen og én til én kopi af selve eventyret - men derimod en mere realistisk fortælling, med træk fra selve eventyret, proppet ind i en romance. En romance jeg ikke kunne andet end lade mig rive med af, og se relationen mellem Evelina og Nicholas udfolde sig undervejs. 

Undervejs formåede jeg at både blive overrasket, forarget og en kende rød i hovedet.
Rød i hovedet over de mere intime scener, selvom det på enhver måde gav en instant connection mellem Evelina og Nicholas. Alt imens én ting var at lære de to karakterer at kende i hver deres kapitler - sammen og hver for sig, men mindst lige så meget det at der kommer alverdens overraskelser undervejs ift. Evelyn og hendes familie. 

Evelyn og hendes familie er ikke 100 % perfekt, hvilket for mig er en mild definition, da der er nogle ting der kommer til overfladen, som jeg ikke havde set komme. Det at der er en del gråzoner fra alle sider ift. romancen mellem dem. At forfatteren formår at afdække gråzonerne mellem to så vidt forskellige karakterer, uden den mørke del falder på ét bestemt køn gjorde det så fedt at falde ind i historien.

Især det at Evelina har en mørkere side til sig, som man formår at afdække undervejs, gjorde jeg blev revet med af hvad både hun og hendes familie mon dækker over og hvorfor hun er som hun er. Såvel som relationen til Nicholas.

Jeg nød især at man let kunne genkende trækkene og navnene fra det klassiske eventyr, uden at det på nogen måde fratog forfatterens fortælling noget. Det at forfatteren formår at kombinere eventyrets træk med en dark romance, på sin helt egen måde, er virkelig fedt. At skrive så troværdigt i et lettilgængeligt sprog for det mere voksne publikum var en ren fornøjelse.

'Wretched' får alt i alt 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

søndag den 8. september 2024

'Kongernes kamp' af George R. R. Martin // Game of Thrones #2 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: Kongernes kamp
Forfatter: George R. R. Martin
Serie: Game of Thrones #2
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 1998
Antal sider: 769

"Kongernes kamp" er andet bind af George R.R. Martins storslåede romancyklus, som indledtes med "Kampen om tronen". Serien, som indtil videre består af fem bind, er et ægte mesterværk inden for store eventyrlige romaner og samler det bedste, genren kan tilbyde: mysterier, intriger, magi, romancer og eventyr. To store ledere Lord Eddard Stark og Robert Baratheon er blevet ofre for kongeligt forræderi. Vesterøernes Syv Kongedømmer hærges af borgerkrig. Der hersker kaos fra Dragestens gamle citadel til Vinterborgs frygtindgydende kyster. Fire konger kæmper om at få kontrol over et splittet land og De Syv Kongedømmers Jerntrone, og de vil gennemføre deres krav med storm, oprør og krig. Brødre konspirerer mod brødre, og de døde går igen om natten. En prinsesse forklæder sig som en forældreløs dreng; en ridder i sindet tilbereder en gift til en forræderisk troldkvinde; og vilde mænd kommer ned fra Månebjergene for at hærge landet. På en baggrund af blodskam og brodermord, alkymi og mord vil sejren måske tilfalde de mænd og kvinder, som er i besiddelse af det koldeste stål ? og de koldeste hjerter. For når konger kæmper, skælver landet.

Holy moly, for noget af en omgang at jeg endnu en gang formåede at kaste mig over en basse som den her. For nøj, hvor formår George R. R. Martin at skrive en fængslende fortælling - trods det at bogen er en af de større af slagsen.

Inden jeg gik i gang med bogen skulle jeg lige tage en dyb indånding, da jeg lidt har en skræk for at kaste mig over de lidt større bøger a la de der 500+ sider. MEN... lige så snart jeg kom i gang og vendte tilbage til de karakterer jeg i forvejen kendte fra første bog (såvel som TV-serien), var der intet problem i at blive revet med af handlingen.
Trods det at jeg i forvejen kunne huske handlingen fra sæson 2 af selve TV serien, formåede jeg at få så mange flere detaljer med, end hvad serien formåede at få med visuelt.

Selvom jeg i forvejen kendte til handlingen nød jeg at blive revet med af karaktererne og de intriger der udspiller sig gennem hele bogen. At følge de forskellige karakterer i hver deres kapitler, gjorde det mere interessant. Ikke mindst fordi man formår at se hvordan de forskellige karakterers handlinger påvirker hinanden på kryds og tværs.
Blot måden hvorpå forfatteren formår at jonglere det på en troværdig måde, så man skal holde tungen lige i munden undervejs for at holde styr på de forskellige synsvinklers - på en måde, hvori man får deres tanker og handlinger på et dybere niveau. 

Elsker især den måde hvori forfatteren formår at beskrive karaktererne, deres handlinger og omgivelserne undervejs, så man ikke er i tvivl om hvor man er eller hvem man følger i det pågældende kapitel. Bare det at mærke at forfatteren virkelig har lagt tanker og kræfter i sin fortælling, i karaktererne og de intriger der udfolder sig.

Om end der bestemt var masser af forskellige tråde at følge undervejs hos de forskellige karakterer, nød jeg dog at følge bestemte karakterer mere end andre. Mest af alt nød jeg at følge Arya Stark, Sansa Stark og Daenerys Targaryen, såvel som Tyrion Lannister.
Der er for mig et eller andet over netop disse karakterer, der hiver mig lidt ekstra ind i fortællingen og gør at jeg glæder mig til at vi vender tilbage til netop dem.

'Kongernes kamp' får alt i alt 3,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

'Wretched' af Emily McIntire // Never After #3 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Wretched Forfatter: Emily McIntire Serie: Never After #3 Forlag: Bloom Books Udgivet: 2022 Antal sider: 282 ...