lørdag den 21. september 2024

En portal ind i en anden verden // Fantasyfestivalen 2024 // Rina's bogblog

Hey skønne læsere.

Så er vi skisme kommet om på den anden side af en skøn og helt igennem fantastisk weekend i Esbjerg - nemlig FANTASYFESTIVALEN! Og hold nu kaje, hvor kunne jeg ikke andet end smile mig gennem hele den weekend i godt selskab af en masse skønne fantasy elskere.

Jeg havde været så heldig at få en to dages billet/armbånd til festivalen, da jeg var en del af bogblogger panelet til årets Danske Fantasy pris.
Men som enhver anden fantastisk weekend, gik den alt, alt for hurtigt. Men hey? Det er kun et godt tegn, for det betyder kun at jeg har hygget mig og dét har jeg helt bestemt.

Lørdag

Lørdag startede rigtig godt ud med at jeg fandt hen til biblioteket, efter jeg havde fået gjort mig klar. Var der allerede lidt før det åbnede, så jeg kunne få fat i mit armbånd og være klar til det hele gik løs.
Da der blev åbnet op, var første skridt at tage en rundtur og få et overblik over hvor de forskellige forlag og stande var. Skulle endda en lille tur forbi Læs for Livet for liiiige at få afleveret et par bøger, inden det blev tid til åbningstalen.

Åbningstalen blev i år afholdt af Esbjergs borgmester, Anne Marie Vedsø Olesen og Taran Matharu, foruden en af arrangørerne bag Fantasyfestivalen. Det var en skøn åbningstale og gav en rigtig god start til festivalen - foruden det at jeg nåede at høre åbningstalen i år, modsat sidste år hvor jeg faldt i snak med en på det gældende tidspunkt.

Derefter fik jeg hentet to bøger hos Hi Reader, jeg havde købt på forhånd, med afhentning til festivalen, inden jeg hoppede videre til det første foredrag med to af forfatterne fra selvsamme forlag.
- Nemlig et skønt foredrag med Kira Axelsen og Anna Toftdahl-Olesen, der udgiver deres første bog sammen. De blev interviewet af deres redaktør Katja Berger, der stillede dem spørgsmål ud fra hvilket tal terningen landede på.
Fik et godt indblik i de to forfattere, deres måde at arbejde på og deres eventyr ud i at skrive en hel serie sammen som par.

Dernæst var det tid til ÅRETS højdepunkt, nemlig uddelingen af DANSK FANTASY PRISEN.
En pris der virkelig sætter fokus på alt den skønne danske fantasy der er, i form af ÅRETS BOG, ÅRETS DEBUT og ÅRETS FORSIDE!
De heldige vindere blev:
- Årets debut: 'Istårnet og de syv lys 1' af J. Harris Hatt
- Årets forside: 'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer, med omslag af Kat Weber-Hansen
- Årets bog: 'Tavse verdener #2 - Det lysende hjerte' af Boris Hansen

Inden det næste programpunkt, fik jeg snuset lidt rundt på markedspladsen.
Én ting er hvad der sker inde på biblioteket og rundt i byen, med foredrag og forskellige aktiviteter, mens noget andet er de boder og aktiviteter udenfor selve biblioteket. Én ting jeg især gerne ville tjekke ud, var kælegrisene - ikke at jeg troede jeg skulle sige det her om grise, men hey? De var simpelthen så cute. Fik endda snakket lidt med nogle af grisene.

Derudover endte jeg forbi en stand på markedspladsen, hvor der var smagsprøver på mjød - og jeg kunne da ikke dy mig på for at prøve, foruden det faktum at sælgeren var ret engagerende. Så det var svært ikke at prøve.
- Der var nogle af dem jeg kunne li', mens andre ikke var helt min smag. Enten var de søde og velsmagende eller en anelse for sur til hvad jeg kunne li'.

Det næste programpunkt bød på intet mindre end en tur forbi Håbefulde Unge Forfatteres stand, til reception for novellerne, der blev udgivet til fetivalen - inkl. min egen. Jo, jeg havde da været en tur forbi der inden for at tjekke standen ud, men skulle da lige være med til selve receptionen.
- Hvilket var en surrealistisk oplevelse at have sin egen novelle, noget jeg selv har skrevet og kreeret, tå iblandt en hel flok andre skønne noveller.

Dagens sidste foredrag jeg fik møffet mig til, var Worldbuilding i film og serier.
Et ret interessant foredrag, hvor Maria Månson gennemgik worldbuilding i forskellige serier og film. Hvilket var ret interessant hvordan de forskellige instruktører i forskellige tidsperioder havde opbygget verdener. 
Især én bestemt fransk instruktør, jeg ikke kan huske navnet på, hvis worldbuilding i sin film var en kende mærkværdig ift. karakterer, koncept og fortælling.
Alt imens en anden serie bygget på computerspillet League of Legends, 'Arcane', fik mig fanget på en måde så jeg får lysten til at se pågældende serie på Netflix. Trods det at jeg aldrig i mit liv har spillet League of Legends selv.

Men det var så vist den dag. Nåede lige en sidste runde rundt i biblioteket, inden det var tilbage til hotellet og blive frisk til dagen efter.

Søndag

Søndag morgen startede tidligere ud end dagen forinden, da jeg som det første skulle til et bogblogger arrangement kl. 9.00 med Maria Gessner Roland. 
Hun er en debuterende forfatter, som lige havde udgivet sine to første bøger dagen forinden på Fantasyfestivalen. Hun fortalte lidt om sig selv, sin opvækst og hendes rejse til at blive forfatter. Såvel som de to bøger hun har udgivet - hvilket var ret hyggeligt at høre om.
Samtidig fik jeg også snakket med nogle af de andre skønne bogbloggere der var med.

Næste programpunkt var 'SKRIV ALDRIG FANTASY' med Boris Hansen og Nanna Foss.
Der skulle jeg lige en lille tur fra biblioteket og hen til musikhuset, for at høre de to skønne forfattere fortælle om hvorfor man IKKE skal skrive fantasy - som om jeg kan lade være. Et skønt foredrag hvor de fik snakket om deres indgangsvinkel til fantasy, tropes genren har at byde på og selve udviklingen der er sket indenfor genren fra siden de var børn og til nu.
Det var som altid en ren og skær fornøjelse at være til foredrag med dem.

Derefter var det en tur tilbage til biblioteket, hvor jeg skulle til et foredrag med Evelyn Skye, der var i samtale med Taran Martharu - super hyggeligt og skønt foredrag, hvor man fik en fornemmelse af Evelyn Skye som forfatter og hendes rejser dertil.
Samtidig var der en dejlig humoristisk stemning og de to forfattere havde en skøn pingpong mellem sig, der holdt samtalen kørende - foruden spørgerunden til sidst. Og det faktum at der to-tre gange undervejs var en eftersøgning af et barn, der var blevet væk fra forældrene.

Derefter endte jeg med at bruge resten af tiden på blot at gå rundt på biblioteket og markedspladsen, for liiige at opsnuse det sidste af stemningen fra årets skønneste Fantasyfestival. Jo, jeg havde givetvis en enkelt ting eller to mere planlagt, men jeg endte med blot at ville hygge mig.
Fik sågar lige snakket med nogle flere skønne mennesker og købt de sidste par bøger og merch, inden jeg til sidst vendte snuden hjemad.

Sidst, men ikke mindst, får I en lille bookhaul af hvad jeg endte med at slæbe med mig hjem:

Bøger:
- Hvad skoven skjuler (novellesamling) fra Ulven & Uglen
- The wishing game af Meg Shaffer
- Kingdom of the Wicked af Kerri Maniscalco
- This Wicked Fate af Kalynn Bayron
- Maskespil (Skæbnetråde #1) af Kira Axelsen og Anna Toftdahl-Olesen
- Menneskeheden (Efter krigen om solen #2) af Elisabeth Hjartdahl
- Aldrig for evigt af K. L. Berger
- Når vinden hvisker mit navn af Simon Zander
- Stilhed og storm (Sonetrilogien #2) af Simon Zander
- Harry Potter og Flammernes pokal (illustreret udgave)
- Harry Potter og Fønixordenen (illustreret udgave)

Art
- Muskler og Magi #2 af Thomas Arnt - Illustreret af Rie Nim
- En smule kunst fra Rie Nim
- Et krus fra Dansk Fantasy, m. motiv kreeret af Karin Hald


Det var så det fra Fantasyfestivalen anno 2024 - glæder mig allerede til næste år.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Twisted' af Emily McIntire // Never After #4 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Twisted Forfatter: Emily McIntire Serie: Never After #4 Forlag: Bloom Books Udgivet: 2023 Antal sider: 366 Sh...