lørdag den 12. december 2015

Oprør - The Hunger Games #3

Hey kære læsere <3

Så kom vi til sidste bog i den verdens berømte serie om pigen med ild i og endnu en gang leverer Suzanne Collins et fantastisk værk af en bog.

Titel: Oprør
Serie: The Hunger Games
Forfatter: Suzanne Collins
Forlag: Gyldendal
Antal sider: 388
Udgivelsesår: 2014

Denne gang er oprøret for ALVOR gået igang, i det indre af Distrikt 13. Katniss har alt i alt mistet modet efter at være blevet reddet fra arenaen, men bliver overbevist til at være forbilledet for oprøret. De laver propaganda video'er og forbereder sig til kampen mod Præsident Snow. Peeta er i starten hos Capitol og bliver tortureret til at hade Katniss og overbevis alle andre om at underkende sig Capitol. Men de får ham reddet, ligeså vel som nogle af de andre. Katniss går aktivt ind i kampen ude i felten, hvor Peeta kommer med. Overraskelser sker, dødsfald sker, ligeså vel som en lykkelig slutning. RESTEN SKAL HERMED LÆSES!

Jeg må indrømme at jeg så Mockingjay, part 1 før jeg nåede til bogen, så den første del vidste jeg nogenlunder hvad der sket, men der var stadig masser af skønne detaljer. Den sidste halvdel af bogen var så nyt, så jeg kunne blive helt overrasket. Mest af alt da Katniss skulle henrette Præsident Snow. Der var det en kæmpe overraskelse af hun så skød efter Præsident Coin istedet (spoiler alert). Jeg blev endda nødt til at kigge op fra bogen og kigge forundret rundt i rummet, da jeg ikke helt kunne rumme hvad der lige var sket i bogen.

Det samme skete senere i bogen, efter at Katniss mister endnu et familie medlem. Den del virkede virkelig sløret for mig, da jeg ikke helt kunne forstå om det virkelig skete eller om det ikke gjorde. Det var først da Katniss vender tilbage til Distrikt 12 at det går helt op for mig.

Det bedste af det hele er at Katniss og Peeta finder sammen, til trods for deres slørede start i de første 2 bøger og Peetas ødelagte sind, efter at han var blevet hi-jacket af folkene i Capitol til at hade Katniss.

XOXO - Rina

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...