lørdag den 28. november 2015

Løbeild - The Hunger Games #2

Hey kære læsere <3

Så er jeg her igen og med - som overskriften lige så fint indikerer - "LØBEILD" a la "CATCHING FIRE"! Som så er anden bog i serien om Katniss Everdeen og det famøse spil "The Hunger Games".

Titel: Løbeild
Serie: The Hunger Games
Forfatter: Suzanne Collins
Forlag: Gyldendal
Antal sider: 396
Udgivelsesår: 2010

Plottet her er at Katniss og Peeta nu skal igang med deres vinder turné rundt til de forskellige distrikter. Inden da lancerer de hver især deres "brand". Samtidig får distrikt 12 en mere hårdfør fredsvogter som leder, der gør det hele til en pine at være i distriktet. Peeta med hans malerier og Katniss med mode. Katniss får dog hjælp fra hendes hjælper Cinna, der er blevet et fashion ikon efter det forrige spil. Katniss er derefter kendt som "pigen med ild i". Denne gang er der dog et tvist, da det er det 75. hunger games, altså Quarter Quell. Sonerne skal trækkes fra de tidligere vindere og Peeta og Katniss ryger for anden gang ind i spillet. Kæmper sig igennem arenaen for at overleve. Men Capitol forventede dog ikke at det hele løber dem af hænde til sidst i spillet og oprører for alvor går igang.

Endnu en gang leverer Suzanne Collins en forrygende bog, med masser af spænding og endnu flere detaljer end man ser i filmen. Mest af alt fordi det er svært at få alle detaljerne med fra bogen og ind i filmen. Men jeg elsker at jeg her får så meget mere at vide, i forhold til hvad der sker når de er på deres turné og er ude i de forskellige distrikter, inden de når til Capitol. Man læser om selskaberne efter at de har talt til befolkningen og mere om Katniss reaktion i situationerne. Samtidig får man flere detaljer i forhold til selve forberedelserne til at Katniss og Peeta igen skal ind i arenaen. Læser om hvordan deres mentor Haymitch Abernathy hjælper dem med at blive klar, på en bedre måde end i den første bog.

Jeg elsker når man kan høre mere om detaljerne og derved lærer universet endnu mere at kende. Det der overraskede mig aller mest ved denne bog var at selve spillet kun varede en 1/3 af selve bogen, mens turneen og forberedelserne til udtrækningen varede 2/3 af bogen. Bogen er helt klart værd at gå igang med. Så afsted og få fat i den, hvis du er klar på ungdomskærlighed, spænding, drama og sammenhold.

XOXO - Rina

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...