lørdag den 21. november 2015

Dødsspillet - The Hunger games #1

Hey kære læsere <3

Tilbage til bøgernes verden og denne gang går vi direkte ind i næste verden af spændende historie - nemlig som overskriften antyder - "The Hunger Games" af Suzanne Collins. Det er i anledning af at den sidste del af sidste film er kommet i biograferne.

Titel: Dødsspillet
Serie: The Hunger Games
Forfatter: Suzanne Collins
Forlag: Gyldendal
Antal sider: 374
Udgivelsesår: 2008

Jeg begyndte selv at læse den første bog for et år siden.
Plottet er at de skal have trukket sonere til årets Dødsspil. Imellem pigerne er det Prim der bliver udvalgt, men Katniss melder sig frivilligt, for at Prim undgår spillet. Af mændende er det Peeta Mellark. De bliver forberedt, træner og kommer igennem interviews, og til sidst kommer de ind til spillet, hvor de skal kæmpe sig til sejren. Der bliver dannet alliancer og modstanderne kæmper til døden. De sidste 2 er Katniss og Peeta, som ved et snedigt trick begge to kommer levende ud af spillet, og bliver kåret som årets kærligheds historie.

Må indrømme at bogen er lidt bedre end filmen, men det er bøger i fleste tilfælde, selvom filmen er rigtig god. Grunden er at der er SÅ mange flere detaljer og beskrivelser med, som går tabt i transitionen til film, hvilket er så ærgerligt. I bogen hører vi omkring Katniss' tanker og følelser, omkring de ting hun går igennem undervejs. Vi følger hendes kamp overfor hendes modstandere, ligeså vel som det personlige. Man får et bedre kendskab til hende.

Så for dem der endnu ikke har læst bogen, og kan li' filmen, så er bogen helt klart værd at købe og læse. Suzanne Collins, forfatteren, har beskrevet universet på en rigtig god måde, så det er bare med at komme igang.

God fornøjelse.

XOXO - Rina

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...