onsdag den 24. februar 2021

'Tror du på magi?' // Anmeldelse

 Hey skønne læsere.

Titel: Tror du på magi?
Forfatter: Sofie Amalie, m.fl.
Serie: -
Forlag: Forlaget Klippe
Udgivet: 2020
Antal sider: 272

16 MAGISKE NOVELLER:
Noveller der indeholder alt fra pirater der redder slaver, elverriger, dyrehviskere m. talende dyr, magiske verdener, magiske væsner, pres fra forældre, havfruer der redder havet fra forurening, havfruer i søen der kan virke farlige, streetfighters, magiske genstande, genfortællinger af eventyr, sorg, venskaber, præstationsangst, og det at finde troen på sig selv. 
16 noveller der sætter fokus på forskellige emner, pakket ind i et hav af fantastiske/overnaturlige elementer.

Det kan i sig selv være svært at vurdere en novellesamling som helhed, når man har med så forskellige fortællinger at gøre - samlet i én enkel bog. Men må sige at jeg nød at dykke ned i de forskellige novelle, da de hver især har noget at byde på. På den gode måde.
Samtidig er det let at mærke at det er 16 unge, der bestemt er yngre end jeg selv er og emnerne afspejler de unges tanker og hverdag, tanker og bekymringer der hører med til at være ung.

De 16 unge der har bidraget til samlingen, har hver især bidraget med en novelle, der på hver deres måde har noget at skulle have sagt - om det så har været omkring venskaber, kærlighed, et hyggeligt eventyr ind i en anden verden, mødt andre væsner der har givet hovedpersonen et eller andet i form af et eventyr eller selvtillidsboost. Eller om det har omhandlet større emner, som f.eks. sorg, præstationsangst eller miljøet, og 

Alligevel var der enkelte af novellerne, jeg personligt godt kunne have tænkt mig havde fået en ekstra kærlig hånd, ift. redigering så novellerne stod lidt skarpere - men det var heldigvis ikke noget, der ødelagde den overordnede oplevelse, da det er tydeligt at mærke hvad de unge mennesker vil med selve historien.

Det var svært ikke at nyde nogle fortællinger mere end andre, da der var enkelte jeg lidt endte med at kåre som favoritter. Til trods for det er det klart en flok unge mennesker med en hel del potentiale, da de alle har noget på hjertet. 
Og kan vi lige snakke om den skønne, og ikke mindst flotte forside, der i min optik indbyder til noget af et eventyr? Det emmer af magi, overnaturlige elementer og fanger en med det samme.

Alt i alt får novellesamlingen 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Håbet i mørket' af Kis Baadsgaard // Mama McGees drenge #2 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Håb i mørket Forfatter: Kis Baadsgaard Serie: Mama McGees drenge #2 Forlag: Sweetheart Ink. Udgivet: 2020 Ant...