lørdag den 10. august 2024

'Det lysende hjerte' af Boris Hansen // Tavse verdener #3 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: Det lysende hjerte
Forfatter: Boris Hansen
Serie: Tavse verdener #3
Forlag: Carlsen Puls
Udgivet: 2024
Antal sider: 516

I tredje bind af Tavse Verdener kæmper tre forskellige parter om at løse mysteriet om 'mareridtsbogen' - en fiktion, der snart vil åbne sig i Strømmen, og som potentielt kan give uanet magt til den, der finder den først. Både Olivias hold af fiktionsagenter og seriemorderen Victor deltager i det skæbnesvangre kapløb om at regne ud, hvilken slags bog, der er tale om, og hvad forklaringen er på det lysende spøgelse, der tilsyneladende kalder på hjælp inde fra fiktionen.

Oh boy!
Holy moly, for en mindblowing fortsættelse og endda tredje bog i serien? Boris Hansen formår virkelig at holde ens opmærksomhed hele vejen igennem og komme med en fortsættelse, der tager en med videre på en fænomenal rejse.

For wow! Sikke en handling. En handling jeg ikke kunne andet end blive revet med af, idet den formår at fortsætte fra sin forgænger og fortsætte den mission flokken af fiktions agenter er ude på. En mission der mere eller mindre sætter dem alle under et intenst pres hver især.
Der er et kapløb med tiden ift. de folk der på hver deres måde har en agenda vedr. fiktionernes verden og den teknologi der bruges til at komme ind og ud af bøgernes verden. En teknologi der får konsekvenser for os i vores verden, såvel som for de fiktionelle karakterer, der bliver påvirket.

Undervejs kommer vi længere ind under huden på den skønne flok af fiktions agenter, vi har fulgt siden første bog - Olivia, Cody, Clarissa og co.
Jeg nød at lære dem hver især mere at kende, på hver deres måde. At se dem enten vende tilbage til fortiden og møde folk de ikke har set længe. Se dem forholde sig til den måde hvorpå deres arbejde påvirke dem de holder af - især ift. Cody og hans familie.

Jeg nød at følge de forskellige karakterer i hver deres kapitler.
Forfatteren formår virkelig at holde tungen lige i munden ift. de forskellige karakteres gøren og laden. Især hvordan de forskellige tråde påvirker hinanden ift. karaktererne. Der var en god blanding af både humor og alvor undervejs. Jeg elskede den måde karaktererne formåede at håndtere de forskellige situationer - selv når det går galt! 

Men jeg kan på ingen måde klandre nogen af dem for at kæmpe for det de tror på og dem de holder af. Selv når andre omkring dem - både de velkendte og ukendte personer, der alle kæmper for noget de tror på. Jeg elsker den måde forfatteren formår at vise karakterernes følelser og fortid, ift. dem de er i dag og den måde de håndterer den situation de havner i.

Og kan vi lige snakke om slutningen?
Det er en slutningen der på den ene side formår at runde en masse tråde af på fineste vis, men som samtidig formår at lægge op til den fjerde og sidste bog! Selvom jeg på den ene side godt kunne tro tredje bog kunne afslutte serien, lægger den alligevel op til et brag af en afslutning ift. gisninger om hvad visse personer har i sinde at gøre.

'Det lysende hjerte' får alt i alt 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Wretched' af Emily McIntire // Never After #3 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Wretched Forfatter: Emily McIntire Serie: Never After #3 Forlag: Bloom Books Udgivet: 2022 Antal sider: 282 ...