onsdag den 6. november 2019

'Skyggesjæle' af L. J. Smith // The Vampire Diaries #6 // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

Titel: Skyggesjæle
Forfatter: L. J. Smith
Serie: The Vampire Diaries #6
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2010
Antal sider: 477

Elena Gilberts store kærlighed vampyren Stefan Salvatore er blevet fanget af dæmoniske kræfter, og Elena drager ud for at lede efter ham sammen med Damon - Stefans bror, der også gerne vil have hende, og barndomsvennen Matt. Men Elena føler sig tiltrukket af Damon, mens de forsøger at finde Stefan, og kommer i tvivl om, hvilken bror, hun egentlig er forelsket i.

Skyggesjæle er helt klar en mindre forbedring ift. sin forgænger. Mest af alt omkring det at Elena føler sig mere tilpas i sin nye menneskekrop, kombineret med at hun nu føler sig mere tiltrukket af Damon - i deres jagt mod at redde Stefan. Det giver et par mindre problematikker undervejs. Ikke mindst er Damon påvirket af sine handlinger fra slutningen af 'Mørkets frembrud', der undervejs dukker op igennem 'Skyggesjæle'.

Det er fedt at man følger Elena og Damon, i deres færd for at nå til mørkets dimension, ligeså vel at man også får øjeblikke fra Fell's Church via Matt og Mrs. Flowers. Forfatteren opretholder trofast tonen med at man følger handlingen via forskellige synspunkter. Der er stadig rigeligt med gang i den, Elenas retfærdighedssans kommer i spil, hvilket giver en del ballade og ikke alt ender med at følge planen - og de må finde andre veje til at komme hen til målet.

Fell's Church er et stort rod, efter kitzunierne har været i gang, og som stadig er i gang med at splitte byen ad. Det er skønt at vide at forfatteren stadig forholder sig til det hun satte i gang i forrige bog, og se hvordan det påvirker byen og hvordan det hele udvikler sig.

Ikke mindst bliver man introduceret til nye personer undervejs, og det at Elena, Damon og co. giver den gas i mørkets dimension, for netop at finde frem til nogle nøgler, der skal hjælpe dem med at redde Stefan - hvilket ikke er helt så nemt som man kunne håbe. Samtidig kommer man mere ind bag Damon, og hvad han eventuelt går og gemmer på, bag hans hårde og umiddelbare facade. Den del var det jeg holdt mest af - for mig gav det Damon et plus point og minder en om, at han ikke er helt så slem som han ellers gerne vil have en til at tro.

Der er gang i den i en god del af bogen, men indimellem føltes visse dele en smule langtrukkent og unødvendigt - selvom jeg på visse punkter godt kan følge at det skal have plads. Men det virkede en smule for meget for mig.

Alt i alt giver jeg bogen 3 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...