søndag den 14. marts 2021

'Den tavse by' af Cassandra Clare // Dødens instrumenter #2 // Anmeldelse

Hey kære læsere

Titel: Den tavse by
Forfatter: Cassandra Clare
Serie: Dødens instrumenter
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2009
Antal sider: 400

16-årige Clary Fraye ønsker bare at hendes liv ville blive normalt igen. Men det er der vist ikke mange chancer for. For hun kan ikke komme udenom at hun nu er blevet i stand til at se vampyrer og varulve. Og at hun er blevet indlemmet i en verden af skyggejægere på jagt efter dæmoner. Samt at hendes mor ligger i en alvorlig magisk påført koma. Der er meget, der skal gøres i Clarys liv. For at hjælpe sin mor må hun prøve at komme i kontakt med den onde Skyggejæger Valentine, som siges også at være vanvittig - og hendes far. I denne spændingsmættede to´er af Dødens instrument-trilogien føres læserne tilbage til New Yorks mørke underverden, hvor kærlighed er et usikkert foretagende og magt er en dødelig fristelse.

'Den tavse by' var en skøn fortsættelse til sin forgænger.
Endnu en gang nød jeg at følge Clary, Simon, Jace og resten af Skyggejæger banden. Nød at følge dem dybere ind i et univers der er ret så perplekst, på en måde så jeg ikke kunne andet end forblive fænget af at ville vide mere - såvel som det at vi ikke kun ser universet gennem Clarys øjne, men gennem flere synsvinkler undervejs.
Dog kunne det godt blive for meget indimellem med de skiftende synsvinkler. Men udover det, gav det kun et mere nuanceret syn på universet, dets væsner og hvad der gemmer sig i krogende.

Jeg nød bestemt at fortællingen lader sig dykke ned i et mørkere tema, hvori vi følger karaktererne i deres søgen efter at finde en løsning på situationen med Clarys mor, der ligger i en magisk koma, som Clary for alt i verden gerne vil redde hende fra.
For slet ikke at nævne at forholdet mellem Clary og Jace fik noget af et tvist i 'Dæmonernes by', som vi får konsekvenserne af i denne bog. Relationen mellem dem er bestemt ikke som de havde regnet med, selvom de er draget af hinanden.

Kan vi for et sekund diskutere forholdet mellem Clary og Simon?
Et forhold som Simon har hungret efter så længe, med et håbefuldt hjerte - men som jeg derimod ikke helt kunne se var andet end held i uheld for Simon, idet Jace er uden for rækkevidde for Clary. Samtidig virkede det en smule forceret fra Clarys side, mens Simon blot lukkede øjnene for den længsel Clary havde efter Jace.
Det var samtidig også ret finurligt at følge med i forholdet mellem Jace og Clary, der ikke helt er afklarede ift. hvor de står - hvilket ikke forhindrer dem i at være draget af hinanden, uden helt at kunne gøre alvor af det.

Samtidig nød jeg det at Valentine formår at være en større faktor i den her bog, hvori vi kommer tættere på hvem han egentlig er og hvad han står for. Hvori hans tankegang ift. resten af universets befolkning end er anderledes, var det rart at komme tættere på hans motiver - om end visse handlinger gav mig lidt af en sær fornemmelse af hans sære personlighed.
For slet ikke at nævne at Jaces verden bliver vendt på hovedet, af dem der står ham nærmest - hvilket får ham til at tage nogle lidt drastiske beslutninger, og gør at han havner et sted han ikke helt havde regnet med.

Det var bestemt en fornøjelse at læse 'Den tavse by', hvori vi kom nærmere på uiverset, karaktererne og Clarys kamp for at få sin mor tilbage.
Alt i alt får bogen 3,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...