lørdag den 3. september 2022

'Færgemanden' af Karen Inge Nielsen // Grænselands krimi #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: Færgemanden
Forfatter: Karen Inge Nielsen
Serie: En grænselands krimi #1
Forlag: Dreamlitt
Udgivet: 2020
Antal sider: 292

Et lig findes en tidlig morgen på kysten nord for Nieby i Tyskland. Liget viser sig muligvis at være en savnet dansk statsborger, og efterforsker Mads Lindstrøm sendes til Kiel, hvor retspatolog Verner Still har forestået obduktionen. Det viser sig hurtigt, at der ligger en forbrydelse bag - en forbrydelse, der trækker tråde på begge sider af den dansk-tyske grænse. Snart må betjente fra både Danmark og Tyskland arbejde med og mod hinanden i jagten på en bestialsk morder.

Javist har vi slået fast jeg ikke er den store krimilæser, men lige da Karen Inge Nielsen slog fast hun udgav en krimi, første bog i en trilogi, vidste jeg med det samme jeg ville læse den. Jeg har tidligere læst hendes fantasy/horror duologi 'Djævlepassagen' og var ret vild med dem. Dog var jeg ret spændt på hvordan en krimi fra hendes hånd ville være, men oh boy, jeg blev ikke skuffet.

Allerede fra starten af skal man være klar på grafiske beskrivelser, da man bliver kastet ind til drabet på en ung pige og - holy moly, for noget af en omgang. Dette er bestemt ikke for sjov, hvilket hovedpersonen Mads Lindstrøm på så mange måder formår at inkorporere i sin måde at håndtere sagen på. Om end han egentlig var på vej på ferie for at se sin søster - men hey? Hvad gør man ikke når man får kastet en sag i skødet, som er umulig at se bort fra.

Jeg blev let revet med fra start til slut, da sagen var ret spændende. Om end de grafiske beskrivelser var en anelse for meget af hvad min mave kunne klare, var den ikke til at slippe. Fortællingen gled let fremad, hvor vi både følger både Mads Lindstrøms måde at håndtere sagen og det at vi får glimt af gerningsmandens handlinger.
Selvom jeg let kunne mangle gerningsmandens motiver bag hans handlinger - ikke at jeg vil føle sympati for ham, men vil gerne kunne se en mening med det han gør. Om der er en bagvedliggende faktor for hvordan han er endt som den grufulde person, Mads Lindstrøm og co. fangede.

Én ting er jeg blev fanget af selve sagen og hele molevitten med at fange Færgemanden, mens jeg samtidig blev nysgerrig på hovedpersonen Mads Lindstrøm. Hele hans væremåde, hans tankegang og essensen omkring mig gjorde mig nysgerrig på ham som person. Vi får små ting at vide om ham undervejs, men bestemt ikke alt - så hvad gemmer han ellers på, som han ikke fortæller?

Det er let at mærke at Karen Inge Nielsen har lavet en god del research bag de virkelig velbeskrevne scener vi støder på bogen igennem. Alt fra selve efterforskningen, det at krydse grænsen mellem Danmark og Tyskland, og videre til scenerne med gerningsmandens handlinger. Det kan sågar virke en anelse for grotesk, til at min mave kunne klare det, men jeg var alligevel ret så fascineret af måde forfatteren kan beskrive det på.

Det er klart en bog til enhver krimi elsker, der er til de mere hårdføre krimier. Der er gang i den fra start til slut, og jeg skal bestemt læse videre og se hvad der ellers gemmer sig i bagagen hos Mads Lindstrøm.

'Færgemanden' får 3,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...