søndag den 11. september 2022

'Dragehjerte' af Ry Kristensen // Dragesten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Dette er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget - tusind tak for bogen.
Alle meninger/holdninger er dog mine egne.

Titel: Dragehjerte
Forfatter: Ry Kristensen
Serie: Dragesten #1
Forlag: Evig
Udgivet: 2019
Antal sider: 204

Søskendeparret Le og Mark, på 13 og 14 år, bor sammen med deres mor Fri i et lille hus langt væk fra alt.
De er vokset op med historierne om dragemenneskene, som beskyttede landets kongefamilie, indtil de 6 hekseklaner slog sig sammen med forræderen, general Nok. Kongefamilien blev dræbt og dragemenneskerne blev næsten udryddet i den store krig, som fulgte. Nu styres landet af hekseklanerne under ledelse af den nye konge general Nok. Men intet er som det ser ud og snart afsløres en livsfarlig hemmelighed for de to søskende. De hvirvles begge ind i en farlig rejse, som tester deres mod og styrke til det yderste. Modstandsbevægelsens og dragemenneskenes overlevelse ligger nu på Le og Marks skuldre. Men vil de selv overleve den rejse de har begivet sig ud på?

Wow! Sikke en fortælling. En fortælling der tager en med ud på noget af et eventyr.
Selvom det bestemt er en bog for et yngre publikum end mig, var jeg ret hooked fra starten af og blev let revet med fra start til slut - så det er en bog der kan læses af de fleste der er med på et eventyr. 
Jeg nød at følge Le og Mark, der på hver deres måde formår at takle nyheden om at de ikke blot er to unger på 13 og 14 år, men at de er noget særligt.

Handlingen skrider let fremad i et skønt tempo der passer helt perfekt til målgruppen og begår sig i en skøn verden fyldt med de klassiske fantasy elementer a la drager, hekse, konger og hvad man nu ellers kan finde af mytologiske væsner. Forfatteren formår virkelig at spille på de rigtige tangenter ift. fantasygenren og jeg nød bestemt at følge Le og Mark i deres færd med at finde frem til dragestenen.

Le og Mark er to elskværdige karakterer der begge formår at virke så dejligt menneskelige. Især ift. det faktum at ingen er perfekte. For nøj, hvor kommer de ud i diverse situationer hvor de formår at vise en god portion handlekraft, med en anelse hjælp fra deres omgivelser.
De har begge en skøn omgang gå-på-mod, viljestyrke og lærer at begå sig i verdenen omkring sig. Såvel som det at de lærer mere om hvem de er og deres families historie. Om end hele landets skæbne nu ligger på deres skuldre, virker som noget af en byrde for de to søskende der blot er 13 og 14 år. Men nøj, hvor formår de at være tapre.

Samtidig nød jeg at vi ser dem rejse hver for sig og får historien fra dem begge. Det giver lige såvel læseren mulighed for at lære verdenen at kende fra to sider og vi får en bredere forståelse for den verden vi er blevet kastet ind i. Ikke mindst ift. den ondsindige konge, general Nok, der står i ledtog med heksene. Det var ret spændende at se komme ind under huden på den konflikt der agerer i verdenen og det at modstandsbevægelsen ligger og lurer.

Det en skøn fortælling, en fantastisk fantasy verden og forfatteren har en skøn skrivestil hvor jeg formåede at blive revet med og små grine undervejs, ift. der er en skøn omgang humor blandet med spændingen.
Jeg er ret spændt på at læse videre og se hvor historien fører Le og Mark hen.

'Dragehjerte' får 3,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...