søndag den 9. oktober 2022

'Dragesværdet' af C. G. Valentin // Dragernes Æra #2 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: Dragesværdet
Forfatter: C. G. Valentin
Serie: Dragernes Æra #2
Forlag: Forlaget Leitura
Udgivet: 2021
Antal sider: 334

”Du er den fødte leder. Frelseren. Dragehvisker og halv mørkelver. Hele vores race har ventet på én som dig i evigheder. Én, som folk vil lytte til og følge. Du vil genrejse os fra asken og tage din hævn.”
Han smilede pludselig stort, og det fjerne blik lagde sig igen over de sorte øjne. Ansvaret for den anden verden er tilfaldet den unge Sarina. Hun er vokset op i en beskyttet tilværelse i en kærlig plejefamilie, oplært til at være Den Udvalgte. En dag dukker troldmanden Queridor op, og virkeligheden viser sig at være meget anderledes end, hvad hun troede, da hun tvinges til at drage afsted på sin skæbnerejse. En krig er under opsejling i Novahr Orbís, og snart er Sarina på flugt fra sin ukendte far. Men taler rygterne sandt om Daerín Khendrêel? Hvilke historier skal hun tro på, når hun også altid har ønsket sig en far? Da hun første gang får fingre i Dragesværdet, og dragerne underkaster sig hende og hendes slægtsblod, ændres alt. Et altafgørende spørgsmål presser sig på: Kan man skabe en ny og anderledes verden uden et opgør med den forrige?

Skønne C. G. Valentin har gjort det igen. Skabt en skøn, velskrevet og medrivende fortælling - og nøj, hvor var det skønt at være tilbage. Om end vi følger en anden karakter end i den forgangne bog. For denne gang følger vi ikke Juliana, men i stedet hendes datter, Sarina - som har overtaget rollen som den udvalgte. Dog savnede jeg lidt at vi fik mere tid med Juliana som hovedperson, nød jeg at være i selskab med Sarina, der bestemt er helt sin egen.

Handlingen i starten skrider måske en anelse for langsomt frem til min smag, men der var klart en hel del at skulle forholde sig til, ift. vi skal formå at lære en ny hovedperson at kende - såvel koble visse ting fra den forgangne bog videre til den her, så det er forståeligt nok.
Heldigvis kommer der mere gang i den, jo længere vi kommer ind i fortællingen, hvor vi for alvor kommer tæt på Sarina, hendes tanker, følelser og det at hun aldrig har kendt sine rigtige forældre - hvilket er forståeligt, når man tænker på Julianas skæbne og faren der har et dårligt ry.

Om end vi hører hendes tiltro til en anden version af ham gennem nogle breve hun har skrevet gennem livet. Selvom jeg var en anelse forvirret over dem når de kom, gav de alligevel mening. Så den del var ret spændende ift. hendes håb for at møde sin far, selvom det ikke nødvendigvis gik som forventet.

Om end handlingen undervejs er spændende, der er action og spænding igennem de situationer Sarina bliver kastet ud i og væsnerne alle er virkelig fascinerende - især det at vi for alvor får dragerne at se i denne bog, var jeg indimellem en smule forvirret over hvor vi reelt set var på vej hen. Ja, Sarina er den nye udvalgte, men manglede lidt en kontekst i forhold til hvordan. Først lidt sent fik jeg en forklaring, men kunne godt have brugt lidt mere viljestyrke og forståelse ift. hendes rolle, andet end hendes søgen efter sin far. 

Alligevel nød jeg at vi fik udvidet universet og vi fik set mere af Novahr Orbis, set flere af dens væsner og hvad denne verden indeholder. Især dragerne fascinerede mig, da de kom mere i spil denne gang - andet end blot at høre om dem. Så det at vi for alvor får dem at se, gav mere mening ift. seriens og bogens titel.

Slutningen? Oh boy! Slutningen formåede at give mig store øjne ift. en karakter der er dukket op som jeg ikke havde set var en mulighed. En karakter jeg ikke ligefrem havde forventet ville kunne komme tilbage, uden helt at vide om det er en reel mulighed, førend næste bog udkommer. Men shit, det gav en hjertebanken uden lige, så jeg er ret spændt på at se hvad der kommer til at ske i tredje og sidste bog.

Samtidig kan jeg ikke lade være med at nævne forsiden, der er kreeret af Breth Design. En forside der på en skøn måde inddrager en, på en måde så man er nødt til at vide hvad bogen gemmer på. Og hvor fedt er det ikke lige at 'Dragesværdet' vandt Årets Danske Fantasyforside til årets fantasyfestival 2022? Skud ud til C. G. Valentin for at skrive en skøn bog og Breth Design for at kreere en fængslende forside.

'Dragernes Æra #2 - Dragesværdet' får 3,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Håbet i mørket' af Kis Baadsgaard // Mama McGees drenge #2 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Håb i mørket Forfatter: Kis Baadsgaard Serie: Mama McGees drenge #2 Forlag: Sweetheart Ink. Udgivet: 2020 Ant...