lørdag den 22. juni 2024

'Den forsvundne bror' af Andreas Boeskov // Skyggedetektiverne Sag #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Dette er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget - tusind tak for bogen.
Alle meninger/holdninger er dog mine egne.

Titel: Den forsvundne bror
Forfatter: Andreas Boeskov
Serie: Skyggedetektiverne Sag #1
Forlag: Politikens Forlag
Udgivet: 2024
Antal sider: 186

I bogen følger vi Billie, hvis bror pludselig forsvinder. Da hendes far mystisk nok er uvillig til at deltage i opklaringen af forsvindingen, får hun hjælp af tre politinørdede børn, som har overraskende gode kilder på politigården. Dog roder de fire venner sig ud i en langt farligere situation end de havde forventet, når et lig dukker op. Spørgsmålet for Billie og hendes venner er, hvor langt man tør gå, når man vil redde en, man holder af.
Andreas Boeskov debuterede med et brag i 2022 med fantasyserien De glemte vogtere, som vandt prisen for Årets Fantasydebut, samt en Orlapris i 2023 for 'Fantasy'.
Skyggedetektiverne er hans bud på en moderne krimiserie for børn.

Holy moly, for en skøn, sjov og medrivende fortælling.
Selvom dette er en bog henvendt til børn/unge, er dette en bog jeg ikke kunne andet end holde af og lade mig rive med af undervejs - især når det er Andreas Boeskov, der endnu en gang formår at tage en med på lidt af et eventyr.

Denne gang er det en krimi for det yngre publikum, som forfatteren har kastet sig ud i - endda med 4 skønne børn, som hovedpersoner. Tre af ungerne er selverklærede detektiver, der hjælper deres far i en ny sag - og bliver nødsaget til at tage søsteren med i deres efterforskning af den forsvundne bror.
Jeg blev uden tvivl revet med af handlingen undervejs og nød at følge de fire unger i deres måde at løse sagen - og nøj, det var ikke ligefrem en let sag at skulle finde hoved og hale i.

Jeg kunne ikke andet end holde af de fire skønne unger i deres færd med at løse sagen. Man lærte dem lige så stille at kende undervejs, hvor de kommer vidt omkring ift. at følge sporene der skal lede dem til opklaringen. Jeg var uden tvivl rigtig godt underholdt undervejs, ift. følelsen af at have hjertet siddende oppe i halsen for at finde ud af hvad der sker og se hvem der stod bag.

Jeg formåede endda at blive overrasket et par gange undervejs.
For jo længere ind i sagen de kom og fulgte sporene ift. sagen, jo flere ting formåede de at opdage - selvom jeg ikke havde set det komme hvem der egentlig stod bag forsvindingen af Billies bror. Der var det noget af en overraskelse.

Sproget er dejlig let at forholde sig til, da der er dejlig let, flydende og ligetil, ift. selve målgruppen - som klart er til børn og unge, der gerne vil give sig i kast med en krimi. Historien er fyldt med spænding, humor og skønne karakterer, der hver især formår at stå klart frem for en.
Elsker at de fire unge er så forskellige og har hver deres ting at byde ind med ift. at løse sagen. Der er plads til det nørdede, de handlekraftige og de har hver deres styrker og svagheder - hvilket gør at de komplimenterer hinanden på bedste vis.

Så hvis du har brug for en hyggelig, skøn krimi for børn/unge? Så er denne første bog i serien om Skyggedetektiverne helt klart en varm anbefaling herfra.

'Den forsvundne bror' for alt i alt 4,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Twisted' af Emily McIntire // Never After #4 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Twisted Forfatter: Emily McIntire Serie: Never After #4 Forlag: Bloom Books Udgivet: 2023 Antal sider: 366 Sh...