søndag den 13. januar 2019

'Claire og julemiraklet' af Luna Mørup // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

Julen er ovre & vi er kommet over på den anden side af nytår, men vil alligevel komme med en anmeldelse af en bog med et juletema.

Titel: Claire og julemiraklet
Forfatter: Luna Mørup
Serie: -
Forlag: Solvind
Udgivelsesår: 2018
Antal sider: 160

„Jeg skal fandeme ikke til Frankrig!“
Claire er stadig i dyb sorg over farens død, da hendes mor beslutter, de skal være hos deres franske familie hele julen. Claire er både vred og frustreret, men med sine sytten år kan hun intet bestemme selv. Selvom det ikke ligefrem har været de nemmeste to måneder, må Danmark alligevel være bedre end åndssvage Paris. Ikke nok med alle taler fransk – et sprog Claire for længst har opgivet at lære, så er hun også tvunget til at være social, hvilket hun vil gøre alt for at undgå. Derfor er Claire overhovedet ikke i godt humør, da de når frem til familiens store hus. Midt i al sin elendighed møder hun Fleur. Selvom Fleur er lidt underlig, nyder Claire at være sammen med hende. Der er som om, alt det dårlige forsvinder og bliver erstattet af noget helt ubeskriveligt. Da det går op for Claire, hun er forelsket i Fleur, bliver tingene for alvor besværlige.

Først og fremmest var det skønt med en bog der var lige til at gå til. En sød, romantisk fortælling der foregår i Paris - den romantiske by. Da jeg gik i gang med bogen, havde jeg aller mest brug for en fortælling, der ikke krævede vildt meget af mig, andet end en følelse af at være en hyggelig fortælling. Det er ikke på nogen måde skidt, men derimod rart at læse en bog, hvor man bliver taget ved hånden og lader sig flyde med af historien, og det må man sige at Luna Mørup formår at gøre med denne fine debutroman.

Elsker at forfatteren formår at skabe en så sød og elskværdig fortælling om det at finde sig selv ift. to piger der uventet forelsker sig i hinanden, på en så ligetil måde, at man ikke kan andet end at holde af Claire - for slet ikke at tale om Fleur, der for den sags skyld tager en med på et hyggeligt eventyr. 

Jeg holdt en del af at følge Claire og hendes tanker omkring hvordan hun netop oplevede det at skulle prøve at være en del af en familie, som hun netop ikke havde haft en reel kontakt med før. Samtidig med at skulle forholde sig til sin familie, forholder hun sig på sin helt egen måde netop til sorgen over tabet af sin far - for slet ikke at tale om det at hun forelsker sig i Fleur, der giver hende et lyspunkt i mørket.

Det hele fungerede rigtig fint, selvom jeg godt kunne have brugt flere beskrivelser af relationerne imellem, lidt flere dialoger ift. hendes familiemedlemmer og det at handlingen godt kunne have skruet tempoet ned og konflikterne godt kunne have udspillet sig lidt mere end de gjorde og ikke lade, hvorefter den er hurtigt løst. Samtidig var der indimellem nogle små grammatiske fejl, som små irriterede mig undervejs.

Men udover det kan jeg kun anbefale bogen, idet det er en rigtig sød fortælling, hvor slutningen giver den søde fornemmelse af at de 'levede lykkeligt til deres dages ende'. Specielt når man lige tror at de formår at have deres 'aha' oplevelse i Paris med hinanden og det var så det og de så til gengæld får deres helt egen 'julemirakel'.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

'Af blod og støv' af Julie M. Day // Sagakvartetten #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Af blod og støv Forfatter: Julie M. Day Serie: Sagakvartetten #1 Forlag: Turbine Udgivet: 2020 ...