søndag den 7. april 2019

'The Graces' af Laure Eve // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

Ny uge, ny anmeldelse. Denne gang er det den vanedannende 'The Graces' af Laure Eve, der står for skud.

Titel: The Graces
Forfatter: Laure Eve
Serie: The Graces #1
Forlag: Carlsen
Udgivelsesår: 2017
Antal sider: 350

En mystisk og dyster roman med et vildt twist og et overnaturligt mysterie i centrum. Familien Grace holder hele byen fanget i deres mystiske spind, og River vil gøre alt for at blive venner med dem. Men hvor langt vil hun gå? Og hvorfor er det så vigtigt for hende at komme tæt på dem og finde ud af, om rygtet om deres magiske kræfter holder stik?

Inden jeg startede havde jeg ikke de store forventninger, andet end at det ville være en god bog i rækken af læste fantasy bøger. Selvom den på flere punkter godt kan ligne 'Twilight' af Stephenie Meyer og 'Soulfinder' af Ross Stirling, endte jeg med at blive revet med af fortællingen, fortæller stilen og hele universet omkring venskabet, magi og den mystiske undertone.

Men jeg endte alligevel med at blive opslugt af bogen, og overraskende nok kunne jeg ikke andet end at holde af fortællingen. Selvom der ikke er vildt meget magi med i bogen, så emmer fortællingen alligevel af det. Mystik, venskab og kærlighed. At ville passe ind på en ny skole, samtidig med at ville finde sin identitet.

Samtidig er der mysteriet omkring Rivers fortid, der hele vejen til slutningen forbliver uudtalt - hvilket gør at jeg ikke kunne andet end at læse videre. På samme tid er der familien Grace og deres konstante hemmeligheds kræmmeri, der gør at man på en og samme tid ikke kan andet end at blive ved at læse. For hvad er der ved netop den familie, der gør at alle både vil være deres ven, men samtidig er bange for dem? Kan de overhovedet magi, og hvad er det de prøver at skjule?

Elsker venskabet mellem River og Grace-børnene, selvom River tilsidesætter sig selv mere og mere, for netop at passe ind sammen med dem. Det virker på en eller anden måde ret forskruet, men på en måde, så man ikke kan andet end at holde af den dynamik River får opbygget med Grace-børnene. For River er i sig selv lidt forskruet, og ikke mindst er hun uperfekt - på den gode måde. For hvem er egentlig perfekt? Det at River gør nærmest hvad som helst for netop at være en del af Grace-familien, uden så meget som at finde ud af hvorfor - før slutningen.

Slutningen derimod er mere eller mindre en man ikke kan glemme. Det er en slutning man ikke ser komme. Men alligevel gør det at man sidder tilbage med en følelse af at bogen ikke burde ende på nogen anden måde. Elsker det.

Alt i alt en rigtig god bog, som bør læses af alle fantasy elskere.
Den får 4 ud af 5 stjerner fra mig.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...