tirsdag den 14. januar 2020

'Fantomet' af L. J. Smith // The Vampire Diaries #8 // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

Titel: Fantomet
Forfatter: L. J. Smith
Serie: The Vampire Diaries #8
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2012
Antal sider: 415

Elena og Stefan er tilbage i Fell's Church, men de har haft en blind passager - og ny og farlig fjende - med fra Mørkets Dimension.
Damon ligger tilbage på den ødelagte måne i Mørkets Dimension. Død og begravet, hævder Vogterne - men noget er begyndt at røre sig under askelaget der dækker ham ...

Okay, well. Fell's Church er tilbage til at være sig selv igen, mens alt hvad der er sket i de forgangne bøger, er som en dårlig drøm byen ikke husker. De eneste der husker hændelserne de forgangne mange måneder, er den lille gruppe der sørgede for at alt blev godt igen.
Men alligevel en smule forvirrende, idet vi i starten sammen med Elena og co. skal finde hoved og hale i hvordan og hvorledes de lige skal agere ift. omgivelsernes idylliske ro og uden nogen guideline til HVAD der er sket fra alt kaosset startede og til hvor det sluttede. Det kommer lidt efterhånden.

Havde en okay god følelse med bogen, selvom jeg godt kunne mærke at det var en lidt anden fortæller-stil end sine forgængere - mest ift. at det er en 'Ghost writer' der har taget over, i stedet for L. J. Smith. Visse karakterer virkede anderledes. Nogle trådte lidt mere i kraft end tidligere, mens andre virkede det samme.
Fx at Elena stadig er centrum for Stefan og Damons opmærksomhed, er stadig en central del.
Mens Bonnie for den sags skyld bliver tilsidesat ift. at hun har øjnene rettet mod Damons hengivenhed, samt frustrationer ift. venskabet med Elena og Meredith.

Det jeg godt kunne li' ved bogen er at vi er tilbage til basic i Fell's Church. Samtidig med at visse karakterer kommer lidt mere frem i lyset - Fx Meredith, hendes fortid og det at hun er mere i karakter end tidligere. Samtidig var der de mystiske hændelser undervejs, der indikerede at, til trods for at alt virkede 'normalt' i Fell's Church, var der alligevel noget der ikke var som det skulle være.

Det at de ikke helt kunne undgå at noget var sluppet med tilbage fra Mørkets Dimension. Jeg blev som læse/lytter, spændt på hvad det kunne være. Alt imens den lille gruppe forsøgte at finde hoved og hale i de mystiske hændelser og små ulykker der skete. Såvel som en vis karakter der dukkede op, og gjorde hele situationen sværere.
Lige så vel som den afsluttende konfrontation med det, der var kommet med fra Mørkets Dimension, gav en god afslutning på bogen og den efterfølgende effekt det hele havde.

En ting jeg i bund og grund manglede svar på, er hvad der er sket med Caroline. Jeg følte ikke jeg fik en ordentlig forklaring på hvad der var blevet af hende, mens forfatteren sprang let og elegant over den del - med få simple forklaringer. Og med Tyler for den sags skyld, andet end en fætter der forsøgte at finde ud af hvad der blev af ham.
Samtidig var der forholdet mellem Meredith og Alaric, der ikke helt kunne sige at de var et par, samtidig med at de var et par. Mens Alaric knap nok kunne mande sig op ift. den lille 'bitch' fight der udspiller sig mellem Meredith og Celia - uden at der egentlig er en slåskamp.

Til trods for det, nød jeg alligevel at lytte til historien, mens gruppen gjorde hvad de kunne for at få bugt med de mystiske omstændigheder de var havnet i.

Alt i alt giver jeg bogen 3,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Håbet i mørket' af Kis Baadsgaard // Mama McGees drenge #2 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Håb i mørket Forfatter: Kis Baadsgaard Serie: Mama McGees drenge #2 Forlag: Sweetheart Ink. Udgivet: 2020 Ant...