lørdag den 11. januar 2020

'Venner - Hvem er Nora ørns ven?' af Bjørn Borgvardt // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

Dette er et anmeldereksemplar fra forfatteren, men alle meninger er mine egne

Titel: Venner - Hvem er Nora ørns ven?
Forfatter: Bjørn Borgvardt 
Serie: - 
Forlag: Mellemgaard
Udgivet: 2019 
Antal sider: 24

Nora ørn føler sig lidt ensom og alene. Hendes eneste ven er Bimse, som både er usynlig og hemmelig. 
En dag møder Nora den lille skadede gråspurv Emmi. De to bygger et usædvanligt venskab op. 
Men hvad betyder det egentlig at være venner? Er man altid gode venner? Og hvad sker der med Bimse?

Det er en bog der matcher til sin målgruppe, for 3-6 årige.

Bogen omhandler emnet venskab, ift. Nora der føler sig ensom og trist et helt nyt sted. Det kan for mange være skræmmende at komme et nyt sted hen og ikke kende nogen - men Nora har sin usynlige ven Bimse, hvori hun finder tryghed og har en ved sin side. Selvom ingen andre kan se eller høre. 
De fleste børn kan formentlig genkendende til det med at have eller have haft en usynlig ven i den alder. Jeg ved jeg havde en. 

Samtidig er der venskabet med Emmi, der fint bliver beskrevet som et venskab der starter lidt forsigtigt ud, men bliver til et godt venskab på godt og ondt. Nora og Emmi er begge forskellige, men fandt hinanden i et fælles standpunkt.

Sproget i bogen passer i min synsvinkel godt til selve målgruppen, rammer dem der hvor de er.
Illustrationerne undervejs er rigtige gode, passer til hvad der sker i fortællingen og fortæller nærmest historien i sig selv. Samtidig giver illustrationerne barnet mulighed for at følge med i hvad der sker, mens den voksne læser op. Lige så vel som at den voksne kan snakke med barnet om hvad der sker på billederne undervejs. 

Emnerne som ensomhed, venskab og hvad de to ting indeholder, kan give anledning til gode snakke med barnet. Om ensomhed, venskab og om man altid er lige gode venner. 

Det er bestemt en skøn fortælling, fortalt i øjenhøjde, og giver et godt bud på en skøn børnebog. Den kan bestemt læses inden sengetid, og som sagt åbne op for en god snak mellem barn og voksen. 

Alt i alt giver jeg bogen 4 ud af 5 stjerner. 

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...