søndag den 11. april 2021

'Håbets scepter' af Linette Harpsøe // Skæbneløs #3 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Denne bog er et anmeldereksemplar, tilsendt som en overraskelsespakke fra forlaget.
Alle meninger/holdninger er dog mine egne.

Titel: Håbets scepter
Forfatter: Linette Harpsøe
Serie: Skæbneløs #3
Forlag: Dreamlitt
Udgivet: 2020
Antal sider: 272

For at håbet om overlevelse kan bevares, må fortiden begraves.
Madiga ved, at Arki lever. Uheldigvis er Arki genopstået på den forbandede ø Umankana, en isoleret og glemt ø, som intet skib kan sejle til, og som ingen kan slippe levende fra. Trods indgående advarsler sætter Madiga kursen mod Umankana. Hun vil hente Arki sikkert hjem, og hun er villig til at ofre alt, hun har kært, for at gøre det.
På Umankana kæmper Arki for sit liv. I den utæmmede jungle, hvor voldelige klaner af orker hærger og regerer, skal hun med en håndfuld udvalgte fanger deltage som deres løber i årets Kappestrid – en strid med kun ét formål; løs gåderne, find Håbets scepter og bring det tilbage uden at dø undervejs.
I tre måneder har Arki skubbet fortiden fra sig i forsøget på at holde sig selv i live. Men hvad skal hun gøre, når fortiden pludselig er hendes modstandere?
Håbets scepter er tredje og sidste bind i serien Skæbneløs.

'Håbes scepter', der er tredje og sidste bog i 'Skæbneløs'-serien, er en medrivende, spændende og nervepirrende fortælling. Det er bestemt en serie der skilder sig ud fra hvad jeg ellers har læst i fantasy genren.

Jeg nød bestemt at blive genforenet med Madiga, Arki, Sirika og Juhaim, såvel som at vende tilbage til Etyral. Ligesom i sine forgængere, følger vi bogens handling gennem forskellige kapitler, der er fordelt mellem Madiga og Arki. Via disse to skønne, viljestærke karakterer, kommer vi på endnu et hæsblæsende eventyr - et eventyr, der gav et helt nyt syn på karaktererne, såvel som en udvidelse af universet.

Det var rart at se karaktererne udvikle sig undervejs, såvel som den udvikling de har været igennem fra de to forgangene bøger. De små mysterier undervejs holdt mig fanget, i og med at forfatteren ikke afslørede det hele på én gang, men gav den rigtige information, på det rigtige tidspunkt.
Forfatteren formåede at give historien små plottwist undervejs der fik en til at blive hængende, og spændingen var til at føle på.

Jeg elskede at se kampen mellem det gode og det onde. Se karaktererne kæmpe for alt hvad de havde kært, se dem finde sig selv og hinanden på en rejse, der på ingen måde er let og alligevel giver dem et nyt syn på den verden de lever i. 
Det var svært ikke at føle med karaktererne ift. de valg de må tage undervejs, se dem kæmpe med hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Se dem kæmpe mod andre, der har et andet syn på tingene end dem selv, såvel som se dem ofre sig for dem de elsker. Se dem finde ind til sig selv og hinanden.

Jeg nød at se hvordan forfatteren har opbygget universet, ift. at vi ser en del af universet vi ikke har set tidligere. Specielt ift. vi møder helt nye væsner/skabninger vi ikke har set tidligere.
En del vi mest af alt får beskrevet gennem Arki, der kæmper for sit liv, mens en del af mytologien bliver beskrevet gennem Arkis bekendtskaber og Madiga, der i sin søgen efter Arki finder frem til hende og stedets lokation - såvel som hvad det er for et sted, hun befinder sig.
Det er bestemt en fantasy fortælling, der er helt sin egen og det er let at mærke at forfatteren har givet sig tid til at opbygge universet fra bunden - samt givet det en baggrunds historie, der er helt sin egen.

Alt i alt får bogen 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...