lørdag den 8. december 2018

Bøger til ønskelisten 2018 #2 - Fantasy

Hey kære læsere <3

I forrige indlæg var jeg inde på Lene Kaaberbøl's bøger, samt Anika Eibe. Vi bliver dog lidt ved fantasy genren, samtidig med at jeg smider en udenlandsk fantasy serie ind i billedet.¨

Den udenlandske serie, er en vampyr serie, men på en helt anden måde - nemlig 'Vampyr akademiet', skrevet af Richelle Mead. En serie jeg holdt meget af at læse, hvor den første bog er blevet filmatiseret. Uheldigvis er det kun de første 3 ud af 6 bøger der er oversat til dansk.

Serien handler om Rose Hathaway der er dampir - en blanding mellem vampyr og menneske, der skal trænes til at beskytte Moroi (vampyr) mod Strigoi (en ond udød vampyr). En hæsblæsende fortælling om Rose og Lissa, der bor på kostskolen for vampyrer og dampirer, hvor der undervejs sker mærkelige undervejs. Fyldt med seje karakterer, magiske kræfter og mystiske hændelser, blandet med forbudt kærlighed.

Den første er Julie M. Day's spændende og fantasy spækkede serie, 'Grænsen til Trafallas', der omfatter 'Den halves arv' og 'Skyggen fra Nord'. En serie jeg helt klart har nydt at læse, og hvis du er til fantasy serie der skriger af spænding, så er denne serie helt klart noget for dig. Kort fortalt handler serien om Grace der bliver hevet ind i en helt anden verden, hvor hun lander midt i kampen mellem det gode og det onde.

Dette er helt klart en serie der kan anbefales til alle fantasy elskere, idet både karaktererne og worldbuidling er skruet godt sammen, samt handlingen igennem de to første bøger i serien giver en lysten til at læse videre. 

Den næste serie er en ligeså skøn serie, med en badass hovedperson. Den serie jeg snakker om er 'Fortællinger fra døden', der omfatter 'Sjælehenteren' og 'Døden lyver aldrig', skrevet af Katja L. Berger. En skøn fortælling om Raven, der istedet for at komme i himlen eller helvede da hun dør, ender med at blive sjælehenter for selveste døden og møder skikkelser fra forskellige religioner og myter. Der sker dog det at noget er helt galt, og hun er opsat på at finde ud af hvad det er.

Helt klart anbefalesesværdig og en god fortælling om hvad der sker, når vi går bort og ikke længere er skal være en del af de levende. Skrivestilen er skøn, handlingen spækket med både aktion og badass karakterer. 

Både 'Grænsen til Trafallas' og 'Fortællinger fra døden' udkommer med en tredje bog i 2019, så hvis du/I endnu ikke har fået læst de to foregående bøger (eller én af dem), så er dette en god mulighed for netop at få dem læst inden da.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Mekaniske hjerter' af Stine Bahrt // Urværkerne #2 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Mekaniske hjerter Forfatter: Stine Bahrt Serie: Urværkerne #2 Forlag: Krabat Udgivet: 2022 Antal sider: 486 ...