søndag den 16. december 2018

Bøger til ønskelisten 2018 #3 - Sci-Fi (Dystopian)

Hey kære læsere <3

Så kom tredje, og sidste, indlæg for i år omkring bøger til ønskelisten. Denne gang er det Sci-Fi jeg har kastet mig over - nærmere Dystopi, som er den del jeg selv er mest til at læse i.

Den første anbefaling er en serie, som jeg selv er blevet anbefalet af en veninde. En serie der tog mig med storm fra første side. Det er 'Lunar krøniken', skrevet af Marissa Meyer. En serie der er baseret på fire klassiske eventyr, som er blevet genfortalt på en helt ny måde og i et helt nyt univers.

I bøgerne møder vi Cinder (Askepot), som er cyborg og mekaniker, Scarlet (Rødhætte), der bor i Frankrig og Cress (Rapunzel) der er isoleret på en satellit. Indtil videre er det kun de første 3 bøger der er blevet oversat og udgivet på dansk, men i fjerde bog møder vi Winter, som er genfortællingen af Snehvide. 

Marissa Meyer formår virkelig at give disse klassiske eventyr nyt liv i sin helt egen verden, der foregår langt ude i fremtiden. Det er en serie, hvorpå forfatteren formår at forbinde de fire eventyr på en rigtig god måde, samtidig med at man kan lade sig overraske af hvor god hun er til netop at indfange læseren.

Den anden anbefaling er en, som de fleste nok kender i forvejen. Enten via filmene eller har hørt/set via andre bogglade typer. Det er nemlig 'The Hunger Games' serien af Suzanne Collins, som jeg selv er fan af. Hvis du ikke i forvejen har stiftet bekendtskab med serien via filmene eller via din venner, så handler serien om Katniss der melder sig frivilligt til Dødsspillet i stedet for sin søster og derved bliver kastet ind i et spil for at overleve. Derfra udvikler serien sig til et oprør mod at bekæmpe de større magter.
En serie jeg selv holdt en hel del af at læse, da der er flere detaljer med i bogen, som man desværre ikke får med i filmene og derved går glip af nogle små detaljer. Man kommer bedre ind bag Katniss' tankegang og hvad der ellers sker omkring de forskellige begivenheder.

Den sidste anbefaling er ligesom den førnævnte, også blevet filmatiseret. Det er til gengæld 'The Maze Runner' serien af James Dashner, som til gengæld har en fyr i hovedrollen. Her møder vi Thomas, der bliver placeret i en labyrint sammen med en hel flok andre unge fyre, hvori de har deres vante gang. Det eneste han husker er sit navn. De forsøger at løse koden til hvordan de kommer ud af labyrinten, hvorefter der er op til flere prøver de skal igennem. 

Jeg har helt klart nydt at læse serien og det at følge de unge drenge, der undervejs klarer diverse strabadser. De første 3 bøger er selve serien der er blevet filmatiseret, mens der er to bøger mere. De sidste to bøger er selve forhistorien, der fører op til de første tre. Her får man mere at vide og får en forklaring på nogle af de spørgsmål der opstår undervejs. Men helt klart et læs værd, hvis du er til en fortælling om kampen mod de større magter.

Det var alt hvad jeg havde for denne gang. Jeg håber du fandt inspiration til din næste læsning eller til en du kender.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Håbet i mørket' af Kis Baadsgaard // Mama McGees drenge #2 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Håb i mørket Forfatter: Kis Baadsgaard Serie: Mama McGees drenge #2 Forlag: Sweetheart Ink. Udgivet: 2020 Ant...