onsdag den 26. december 2018

The Selection #3 - Den eneste ene af Kiera Cass // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

Det er sjældent jeg bliver så opslugt af en serie at jeg formår at læse hele serien indenfor ét enkelt år. Men denne serie fik mig helt klar til at læse den sidste bog lige efter at jeg havde færdiggjort bog nr. 2.

Titel: Den eneste ene
Forfatter: Kiera Cass
Serie: The Selection
Forlag: Tellerup
Udgivelsesår: 2015
Antal sider: 412

America har fået lov at blive i Udvælgelsen, men det er på et hængende hår. Kong Clarkson lægger ikke skjul på at han ønsker hende ude af Udvælgelsen da han ser hende som en trussel. Det gør det ikke nemmere at hverken hun eller Maxon er klar til at bekende deres kærlighed, og Aspen og Kriss stadig spøger imellem dem. Samtidig skifter begge oprørsgrupper taktik, og volden optrappes. Både på slottet og i Illéa. 

For filan da, hvor kunne jeg ikke andet end at holde af denne bog. Kiera Cass har helt klar formået at holde mig i universet fra start til slut og denne bog er ikke en undtagelse. Specielt ikke når man nu for alvor får et bedre indtryk af hvordan kongen er og det at han virkelig har et horn i siden på America. 

Selv hun er i sig selv en pige med ben i næsen, selvom hun har det med at lade sig styre af sine følelser ind imellem. Mest af alt fordi hun for alvor ved hvordan folk i den lavere kaste har det og Maxon, den elskværdige gentleman, så gerne vil hjælpe. Hun formår at stå ved sig selv, sine meninger og i det hele taget holder fast i hvem hun er og hvor hun kommer fra.

Samtidig får man et større indblik i oprørernes motiver og hvad det egentlig er de vil, samt landets historie generelt. De går mere aggressivt til værks, og gør at selve historien bliver endnu spændende end før. Nu er det ikke kun selve udvælgelsen der er i fare, men også menneskeliv. Endnu flere konflikter og forholdet mellem America og prins Maxon bliver mere og mere intenst - selvom America stadig har en lille detalje at fortælle.  

Man får også et bedre indblik i de andre piger og deres tanker, idet de nu kun er 4 piger tilbage i alt. Hver især formår de at overraske mig på en positiv måde og de bløder op overfor hinanden. Mest af alt efter alt det de har oplevet sammen de seneste par måneder i udvælgelsen. Det var skønt endelig at opleve at deres indbyrdes forhold blev bedre.

For mig var denne bog den bedste i serien hidtil. Ikke kun fordi man fandt ud af hvem der var den heldige pige, men også fordi der var andre ting på spil. Det handlede om kærligheden til den man virkelig elsker, forpligtelser overfor det at være en del af noget større end en selv, sorgen der kommer helt tæt på og ikke mindst venskabet. 

Kiera Cass formåede virkelig at give mig en smil på læben fra start til slut, og det at jeg ikke kunne slippe bogen før sidste side var læst. Det der var lidt ærgerligt var at Maxon var lidt for hurtig til at drage konklusioner overfor America og Aspen i et enkelt øjeblik, før noget andet fik ham til fornuft. Selvom han stadig er ung endnu, men bortset fra det elskede jeg historien.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...