søndag den 17. marts 2019

'Mørkets brødre' af L. J. Smith // The Vampire Diaries #1 // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

Så blev det tid til anmeldelsen af første bog i 'The Vampire Diaries' serien af L. J. Smith.

Titel: Mørkets brødre
Forfatter: L. J. Smith
Serie: The Vampire Diaries #1
Forlag: Tellerup
Udgivelsesår: 2010
Antal sider: 243

Elena - leder hele tiden efter den perfekte og spændende fyr, og sætter alt ind på at få fat i Stefan.
Stefan - er plaget af sin tragiske fortid, og kæmper for at modstå sin besættelse af hende.
Damon - er drevet af hævntørst og jagter broderen, som forrådte ham.

Elena er en helt almindelig pige, der går i skole og hænger ud sammen med sine veninder. Hun slår op med Matt i starten af bogen, idet hun kun nærer venskabelige følelser for. Omkring samme tidspunkt ankommer Stefan til byen. Så da hun møder Stefan, er han den nye mystiske fyr hun bare må have fat i. Hun sætter alt ind for at finde ud af hvem han er, og i samme forbindelse få hans opmærksomhed.

Elena er en populær pige i skolen, der for mig virker både lidt forkælet, opmærksomhedskrævende og elsker at være i drengenes søgelys - hvis man ser bort fra Stefan, der ikke helt giver hende den ønskede opmærksomhed som ønsket, hvilket bunder i hans fortid med Katherine. Elena er en karakter der både har et drive og det at hun har en personlighed der skinner igennem, selvom jeg personligt tænker at hun godt lige må skrue ned for charmen ift. at hun gerne må se udover sin egen næsetip.

Jeg kan godt lide selve handlingen ift. mystikken der kommer med de mystiske overfald, hvem der mon gemmer sig i skyggerne. Samtidig får man via Stefans fortidsminder en fornemmelse af kampen mellem Stefan og Damon, idet vi får en bid af Stefans fortid. Ikke mindst forholdet mellem de to brødre, og man derved får en ide om hvorfor Stefan agerer som han gør - både overfor Elena og hans tanker om hvad han er.

Det der dog irriterede mig er dog at Elena og Stefan lidt for hurtigt erklærer deres kærlighed til hinanden, da de endelig formår at snakke sammen for første gang. De kender knap nok hinanden ordentligt, før de ender i et forhold, så for mig kunne de godt have givet et par dates en chance, før de kastede sig ud i et forhold. Ja, kemien er der vel, men helt ærligt - er det helt yt at lære hinanden at kende først? :)

Bogen er fyldt med teenage tanker ift. anerkendelse, søgen efter kærlighed og venskaberne imellem karaktererne. Man får en god introduktion til de forskellige karakterer, deres indbyrdes forhold og venskaber, samt dykker ned i en fortid der giver god mening ift. bogens nutid. Samtidig er der hele mystikken omkring overfaldene, drab og giver anledning til det videre forløb i de kommende bøger.

Alt i alt er det en okay start på serien, og glæder mig til at læse videre.
Så bogen får 3 ud af 5 stjerner fra min side.

XOXO - Rina <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Håbet i mørket' af Kis Baadsgaard // Mama McGees drenge #2 // Anmeldelse

Hey skønne læsere. Titel: Håb i mørket Forfatter: Kis Baadsgaard Serie: Mama McGees drenge #2 Forlag: Sweetheart Ink. Udgivet: 2020 Ant...